CROSSDOCK Extraliga

Kručka nakopl pobyt za katrem k hattricku, Sudoměřice uvěznily Rakovník v baráži!

/Střípky ze CCM Extraligy/: Dvě ze čtyř čtvrtfinálových sérií dospěly do rozhodujících pátých zápasů, které se konaly netradičně ve středu. Oba tyto zápasy měly nakonec nečekaně jasný průběh, když dále postoupila Plzeň a po drtivé porážce Letohradu také Kert Park.

Dva dvougóloví střelci Plzně

Středeční rozhodující utkání mezi domácím Ústím nad Labem a Plzní bylo plné očekávání. Sociální sítě zahltila videa ze čtvrtého zápasu, která místy vypadala jako úryvky z akčního trháku. Deštivé počasí nahrávalo pochopitelně více plzeňským mečounům, kteří se po čas téměř celého zápasu cítili jako ryba ve vodě, což se postupně projevovalo také na ústecké světelné tabuli, která se nakonec zastavila na skóre 0:5. Hned dvakrát se podařilo proplout ústeckou obranou mečounům Krchovi a Benediktovi.

Dva dvougóloví střelci Kert Parku

Také v Praze patřil středeční večer hokejbalu. Na Lužiny zavítali jeleni, kteří chtěli proměnit výborné jaro v postup mezi elitní čtyřku. Na mokrém plastu jim však mocně klouzala kopýtka, zatímco hráčům Kert Parku se vyplatilo, že navštívili prodejny Hervisu, díky čemuž bylo na jejich obutí spolehnutí a měli tak po celou dobu zápasu správný chod. Hráči Kert Parku nakonec letohradský krmelec nafutrovali téměř až k prasknutí (9:1). Nimrodi by jistě pochválili Nýdla s Fejfarem, kteří jelenům dopřáli hned dvakrát. Naopak obočí by mračili na Martina Kručka, který byl zřejmě poprvé, od doby kdy vzal do ruky hokejku, vyloučen.

Houpačka na Kladně

Kladno se stejně jako v minulém play-off uchýlilo na kladenský zimní stadion, díky čemuž se pro tuto sérii stal hokejbal halovým sportem. Sobotnímu prvnímu semifinálovému utkání Kladna proti Plzni přihlíželo téměř osm set očí diváků, které nakonec viděly jasnou výhru rysů v poměru 3:0. Téměř stejný počet diváckých očí však zůstalo v neděli pro pláč, jelikož dvakrát udeřil plzeňský Pejchar a po výhře Plzně 2:1 je tak stav semifinálové série nerozhodný.

Houpačka v Pardubicích

Po vyřazení letohradských sudokopytníků se Kert Park postavil hned o víkendu lichokopytníkům z Pardubic. Skóre se nejprve naklonilo hostům, poté domácím, následně se koním na kopyta podíval Kovář, aby vše sedmdesát sedm sekund před koncem rozhodl „Bílý kůň Jan“ (3:2). To v neděli se Kert Park dostal Pardubicím „na kobylku“ hned v páté minutě, kdy poprvé kousl do pardubického perníku Martin Kruček. Na toto i další Kručkovo sousto z devětadvacáté minuty zápasu ještě dokázali domácí odpovědět. Martin Kruček se však zakousl ještě do třetice všeho dobrého a když si v poslední minutě utkání uloupl kousek perníčku také Saša Wróbel, tak bylo jasné, že se do „pražských Lužin a hájů“ bude série stěhovat za nerozhodného stavu.

Rakům se zakalila extraligová voda

Také play-out spěje ke svému konci a již nyní je jasné, že Sudoměřice i Most uvidíme v příštím ročníku extraligy. Jasné naopak není to, zda v extralize uvidíme příští rok také Rakovník, který po prohře se Sudoměřicemi 2:5, kdy si na raky dvakrát počíhal Kaluža, míří do baráže. Uvidíme, zda v extraligovém rybníčku příští rok najdeme opět raky nebo nějakou novou štiku z první ligy. Nicméně spatřit v dnešní době raka je poměrně vzácné a ne jinak je tomu i v extralize hokejbalu.