CROSSDOCK Extraliga

Na hřišti mistra kraloval Martin Kruček! Na jeho hattrick Pardubice neodpověděly

V neděli hodinu po poledni bylo jasné, že obě letošní semifinálové bitvy Play off CCM Extraligy budou rozhodnuty nejdříve až příští neděli. Jak z Kladna, tak také z Pardubic, se totiž série stěhují za vyrovnaného stavu.

Utkání nejprve začalo dobrou příležitostí domácích, ta však využita nebyla a o chvíli později už si vzal poprvé slovo obávaný hostující ofenzivní hráč. Martin Kruček v sobotu první branku připravil, tentokrát ji ale vsítil sám, a to když se mu povedlo rychle využít početní výhodu. Tentýž hráč mohl na začátku druhé periody slavit shodně i druhou branku, tvrdá rána od mantinelu ale skončila pouze na brankové konstrukci.

Využita tak byla další početní výhoda, a to tentokrát ze strany Pardubic, které hrály 4 na 3. Po rychlé souhře nahrával Kubeš na Bílého, který svižnou ránou zamířil do sítě, a bylo vyrovnáno. Ještě dvě minuty před koncem druhé třetiny tak svítilo na tabuli skóre 1:1. Ovšem to po druhé siréně rozhodně neplatilo!

Poslední dvě minuty druhé periody přinesly brankový uragán

Nejprve se totiž dostal do další gólové příležitosti Martin Kruček, který nemohl pohrdnout a poslal Kert Park zpět do vedení. Jen o pár vteřin na to se ale Autoskláři dostali k dalšímu vyrovnání a tento scénář hodně připomínal i ten ze sobotního střetnutí. Förstl zpoza branky našel Urbance, který hned zakončil do odkryté klece.

Jenomže jakoby se s tím Martin Kruček nechtěl rozhodně smířit a osm vteřin před koncem třetiny natáhl k další prudké ráně z po vytočení z vrcholu kruhů, a míček po jeho střele tahem zaplul za záda nic nevidícího Stárka a vedení tak bylo opět na straně Pražanů.

První útok Kert Parku kraloval

Pardubice se sice ve třetí třetině snažily o další vyrovnání, což bylo logické, jelikož stačila opět jen jedna branka. Ta nakonec padla, ovšem z hole hostů. Postaral se o ni další z trojice elitního útoku Kert Parku, a to Tomáš Wróbel. Ten tak definitivně ukončil veškeré naděje domácích a série se tudíž do hlavního města stěhuje za nerozhodného stavu 1:1!

HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice vs. HC Kert Park Praha 2:4 (0:1, 2:2, 0:1)

Stav série: 1:1.

Branky a nahrávky: 25. Bílý (Kubeš, Krejčí), 29. Urbanec (Förstl, Vlasák) – 5. M. Kruček (Pala), 29. M. Kruček (Fejfar), 30. M. Kruček (Blaško), 45. Wróbel (J. Kruček).

Střely:29:19, vyloučení: 4:6, využití přesilovek: 1:1, oslabení: 0:0, diváků: 190, rozhodčí: Vokurka, Horský.

HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice: Stárek (Chmelík) – Mašík, Vlasák, Filip, Krejčí, Kosina, Novotný, Bucek, Kvapil - Urbanec, Bílý, Förstl, Březina, Kubeš, Česák, Skřivánek, Urban, Gabriel, Merta, Moravec, Bucek.

HC Kert Park Praha: Mikl (Pixa) – Nýdl, Dulava, Šperl, Skalník, Bureš, Blaško, Bosák - Fejfar, J. Kruček, Wróbel, M. Kruček, Kovář, Rozenberg, Sitter, Postulka, Suda, Pala, Plzák, Javorka.