CROSSDOCK Extraliga

Na Kladně rozhodly dvě branky Pejchara. Plzeň si domů odvezla vyrovnanou sérii!

Druhým semifinálovým duelem Play off CCM Extraligy pokračovala série mezi domácím Kladnem a hosty z Plzně, kteří chtěli mít nedělní cestu domů o poznání veselejší a odvážet si nadějně rozehranou sérii.

Zápas začali lépe domácí hráči, kteří hosty dlouho nepouštěli ani do nějakého většího náznaku útočné akce. Kladno však v ofenzivě nebylo také dostatečně nebezpečné, takže ani tady nedošlo na nějakou extra velkou šanci. A tak byla využita podstatě první velká příležitost utkání, do které se dostal hostující Daniel Pejchar. Ten totiž využil své rychlosti a v samostatném úniku prostřelil kladenského strážce svatyně Jirotku.

Ovšem Západočechům radost z vedení příliš dlouho nevydržela. O necelé dvě minuty později totiž Kladno přispěchalo s odpovědí, o kterou se postaral Radim Štěpáník. Ten dostal od hostů mezi kruhy až dostatek prostoru a ze své pozice tak dokázal poslat zápas podstatě na samotný začátek.

Západočeši nevyužili dvojnásobnou hru v přesile a žádná branka nepadla

S nerozhodným výsledkem začala i druhá perioda, která znovu přinesla ofenzivní hokejbal na obou stranách kladenského ČEZ stadionu. Šance, řadící se mezi ty stoprocentní, však příliš nepřicházely, ovšem oba brankáři museli být stále na pozoru, protože do koncovky se i tak dostávalo jak Kladno, tak i Plzeň.

Velkou příležitost na druhé vedení v utkání pak měli hosté, kteří po dvou faulech rysů hráli přes minutu dvojnásobnou početní výhodu. Mečounům se zde ale nepovedlo prokombinovat se do gólové pozice, takže tato situace zůstala nevyužita.

Hrdina duelu Pejchar rozhodl o vyrovnání série

Ve třetí třetině tak podstatě mohla rozhodnout jediná trefa. A moc dobře si toho byli vědomi oba soupeři, každopádně nějaký opatrný hokejbal se nezačal hrát ani z jedné strany, což určitě pěkná návštěva jinak hokejového stadionu kvitovala. Co už se zřejmě větší části fanoušků nelíbilo, byla branka Plzně, ze které naopak měli velkou radost příznivci Západočechů, kterých do středních Čech nepřicestovalo málo.

O tom, že si Plzeň vzala své vedení zpět, rozhodl znovu Daniel Pejchar, jenž tentokrát vypálil od levého mantinelu a míček nakonec zaplul zřejmě těsně vedle tyčky do sítě. Kladno pak muselo začít hrát už na riziko, ani jeho velký tlak v posledních vteřinách, který byl ještě předtím umocněný početní výhodou, však k vyrovnání nevedl a na straně hostí tak mohla propuknout radost z vítězství a z vyrovnání série!

HBC ALPIQ Kladno vs. HBC Plzeň 1:2 (1:1, 0:0, 0:1)

Stav série: 1:1.

Branky a nahrávky: 11. Štěpáník (Hnízdil, Špaček) – 9. Pejchar (Pokorný), 36. Pejchar (Pokorný).

Střely: 19:8, vyloučení: 5:3, využití přesilovek: 0:0, oslabení: 0:0, , diváků: 350, rozhodčí: Boháček, Kralovič.

Sestava Kladna: Jirotka (Hájek) - Dědič, Haisman, Kudela, Pospíšil, Rejthar, Soukup, Šícha - Barnošák, Hnízdil, Nosek, Novák, Ogručák, Potěchin, Pražák, Špaček, Šrámek, Štěpáník.

Sestava Plzně: Kráčina (Návara) - Benedikt J., Hanuš, Kastner, Kavalír, Pokorný, Vágner, Vodrážka - Benedikt O., Forejt, Groňka, Kejř, Kolařík, Krásný, Krch, Kunzmann, Malý, Pauer, Pejchar, Průcha, Švarc.