CROSSDOCK Extraliga

Tuhý boj do posledních minut! Pardubice udolaly Kert Park brankou v závěru

Semifinálová série Play off CCM Extraligy mezi Pardubicemi a Kert Parkem byla rozehrána v sobotu odpoledne na východě Čech. A slušná divácká kulisa byla svědkem hodně vyrovnaného zápasu a celkem pěti branek, přičemž tři z nich vsítili domácí, kteří se tak radovali z vedení v sérii.

Pražané nezačali nějakým ustrašeným výkonem a byli to oni, kteří byli ze začátku utkání více aktivnější a v jedné pasáži i hodně nebezpeční směrem dopředu. Autosklo se však ubránilo a hra se pak vyrovnala. Rozhodně ale nezklidnila, takže ofenzivní podívaná to byla od obou mužstvem i nadále. Kert Park se pak během první periody dostal do vedení a postaralo se o to obávané útočné trio. Tedy Fejfar, Martin Kruček a zakončující Tomáš Wróbel, pro kterého to byla oblíbená pozice, ze které se zkrátka prosazuje.

Pardubické to však logicky neposlalo do kolen a o pár vteřin později se dokonce dostali k vyrovnání. Od modré vypálil Urbanec a před brankou byl dobře postavený Mašík, který tak mohl rychle tečovat míček pod brankáře hostů. Autoskláři se rázem dostali na koně a postarali se o dramatickou zápletku již v úvodní části utkání.

Mistr se dostal do sedla, Kovář ho ale z něho sundal

Ve druhém pokračování měl nejdříve při přesilové hře dobrou příležitost Fejfar, vyběhnutého brankáře domácích však nedokázal ve složité pozici překonat. A tak se poprvé o vedení přihlásily Pardubice. Kapitán Bílý dokázal uprostřed hřiště zachytit rozehrávku Kert Parku a založil tím tak skutečně rychlou protiakci, na jejímž konci ani ne za deset vteřin zakončoval do odkryté klece Förstl.

I tady však přispěchal druhý tým s hodně expresní odpovědí. Tentokrát se o ni musel postarat celek z hlavního města a povedlo se to tedy náramně! Na jedno z mnoha vhazování v útočném pásmu hostů se postavil Kovář, který ihned po vhození míčku do hry zakončil a překonal překvapeného Stárka. Zároveň tak využil vteřinu trvající početní výhodu svého celku.

Autosklo využilo v závěru nabídnutou přesilovku a slaví vedení v sérii!

Závěrečná perioda už mohla definitivně rozhodnout, na hřišti to však na nějaký opatrný hokejbal rozhodně nevypadalo a oba celky se neustále tlačily dopředu. Když však necelé tři minuty před koncem dostal trest na 2+2 minuty hostující Šperl, tak i on věděl, že to bude zřejmě osudová chyba v zápase. A také se to o pár chvilek později potvrdilo, početní výhodu využil sám faulovaný hráč, tedy Bílý, který obdržel přihrávku mezi kruhy a poslal míček přímo pod břevno.

Tato branka tak zároveň zajistila Pardubicím vedení v série, hosté se však za svůj výkon rozhodně stydět nemusí. A pokud zopakují podobnou hru i v neděli, klidně si budou moci do hlavního města odvážet vyrovnanou sérii.

HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice vs, HC Kert Park Praha 3:2 (1:1, 1:1, 1:0)

Stav série - 1:0.

Branky a nahrávky: 14. Mašík (Urbanec), 25. Förstl (Bílý, Urbanec), 44. Bílý (Kubeš, Březina) – 13. Wróbel (Kruček, Fejfar), 26. Kovář.

Střely: 24:19, vyloučení: 3:5, využití přesilovek: 1:1, oslabení: 0:0, diváků: 200, rozhodčí: Olesz, Černý.