CROSSDOCK Extraliga

Favorité v úvodních semifinálových zápasech nezaváhali!

Hokejbalové Play off CCM Extraligy napsalo v sobotu 15. dubna svoje první semifinálové pokračování. Dva největší favorité na zisk mistrovského titulu žádné překvapení nepřipustili a úvodní duel vyhráli, i přesto, že Pardubice se s Kert Parkem před vlastními fanoušky hodně nadřely.

Semifinále Play off CCM Extraligy

HBC ALPIQ Kladno – HBC Plzeň 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 8. Pospíšil (Špaček), 30. Barnošák (Ogurčák), 45. Špaček

V repríze loňské semifinálové série odstartovali na Zimním stadionu v Kladně i letos svoji pouť za mistrovským titulem lépe hráči reprezentačního trenéra Drahomíra Kadlece. Hosté na úvod neproměnili přesilovou hru, za což byli následně potrestáni, v osmé minutě otevřel skóre střetnutí kladenský Pospíšil. Oba brankáři si v průběhu zápasu na nedostatek práce stěžovat nemohli, míčky zpoza svých zad ale tahal pouze plzeňský Kráčina. Druhou trefu přidal Dominik Barnošák, výhru ALPIQu pečetil gólem do odkryté klece Martin Špaček. Kladenský brankář Jan Jirotka si na úvod semifinále připsal nulu, Kladno zvítězilo 3:0.

HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice – HC Kert Park Praha 3:2 (1:1, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 14. Mašík (Urbanec), 25. Förstl (Bílý, Urbanec), 44. Bílý (Kubeš, Březina) – 13. Wróbel (Kruček, Fejfar), 26. Kovář

Tři dny po oslavách postupu Kert Parku do semifinále play off přišel první náročný zápas na hřišti obhájce titulu. Hosté se dostali do vedení gólem Tomáše Wróbela, náskok jim ale vydržel pouhých 17 vteřin, kdy gólmana Mikla propálil Radek Mašík. Obrat ve skóre přinesla 25. minuta, Filip Förstl strhl vedení na stranu Pardubic. Ani tentokrát ale rozdílový stav dlouho nevydržel, vyrovnání přinesla kuriózní trefa Michala Kováře přímo ze vhazování. Když už se zdálo, že zápas půjde do prodloužení, dostal 2+2 minuty hostující Šperl a Jan Bílý 77 sekund před závěrečnou sirénou rozhodl o prvním semifinálovém bodu pro pardubické Autosklo.

Skupina o udržení

HBC Rakovník – SK Sudoměřice 2:5 (1:1 1:2, 0:2)

Branky a nahrávky: 14. Hnízdil (Vostárek), 37. Tvarůžek (Míka) – 12. Kaluža (Jurásek), 20. Hujsa (Jurásek), 23. Fraňo (Jurásek, Kaluža), 41. Kaluža (Fraňo, Skyba), 45. Helešic (Hruboš, Brdečka)

Ve skupině o udržení bylo i před tímto zápasem jasno, že barážová účast nemine celek Rakovníku. Sudoměřice dorazily ke vzdálenému soupeři s cílem získat další tři body a díky Janu Kalužovi za tímto cílem vykročily správnou nohou. Na první trefu hostí sice dokázal odpovědět rakovnický Hnízdil, branky Hujsy a Fraňa v polovině zápasu výrazně naklonily stav na stranu Sudoměřic. Domácí Tvarůžek sice ještě vykřesal naději, po zbytek zápasu se ale prosazovali pouze hosté. Sudoměřičtí si nakonec z Rakovníku odvezli vítězství v poměru 5:2.