CROSSDOCK Extraliga

Obhájci titulu pokračuje cesta do finále! Ukočíruje nejofenzivnější Kert Park?

Druhá semifinálová série bude rozehrána v sobotu odpoledne, a to v Pardubicích. Obhájce titulu hladce proplul prvním kolem přes Kovo a nyní ho čeká další celek z hlavního města.

Vlastně stejně podobnou cestu bude mít i Kert Park, ten totiž jel na východ Čech i minulý víkend, jelikož ve čtvrtfinále hrál s Letohradem. A byl to až nečekaně vyrovnaný souboj, jelikož musela rozhodnout až pátá bitva, která ovšem očekávání nenaplnila. Do jisté míry za to mohlo počasí, protože na namoklém plastu se Jelenům nehrálo podle představ, i tak z toho ale bylo vysoké vítězství Pražanů 9:1, kteří tak předvedli svoji silnou ofenzivu.

„Nehodnotil bych to tak, že se Kert Park v posledním utkání rozjel. Na utkání jsme byli a musím říci, že to Letohrad domácím hodně usnadnil, protože se mu zápas vůbec nepovedl. Na druhou stranu ale útočnou sílu Kert Parku určitě nechci snižovat,“ říká trenér pardubického celku Jiří Mašík. „Chtějí hrát hokejbal, to nám bude vyhovovat, jelikož my vyznáváme totéž. Kdybychom dostali třeba Ústí nebo Letohrad, vypadalo by to zase jinak, tyhle týmy totiž umí ve hře i přitvrdit,“ přemýšlí Mašík s tím, že by to s Pražany mohla být vyrovnaná a pohledná série.

Ve prospěch Kert Parku hovoří lepší vzájemné zápasy!

Jak už bylo zmíněno, Kert Park, tedy po základní části čtvrtý tým, nemusí do série s Autosklem jít ustrašený. Sedmasedmdesát branek, takže ještě o tři více než Pardubice, není vůbec špatný počin. Ve čtvrtfinále sice měli hráči z hlavního města se zmíněným Letohradem viditelné problémy, ovšem každá série začíná od nuly a půjde především o to, za jakého stavu se bude stěhovat z východních Čech.

„Po postupu jsme si dali vítězné pivo, zregenerovali jsme a připravili se na naše semifinálového soupeře,“ říká lodivod Kert Parku David Kuna a pokračuje: „Čeká nás kvalitní soupeř, začínáme venku, takže myslím si, že není nic ztraceno a naopak z nás to spadlo. Do série nepůjdeme jako favorité, ale jako rovnocenný partner a podle toho to bude z naší strany vypadat,“ je přesvědčený trenér momentálně nejlepšího hokejbalového týmu z hlavního města.

Obrovsky hnacím motorem pro Pražany by mohly být letošní vzájemné zápasy. Série z nich totiž vyznívá jasně pro Kert Park! Zápas ze začátku sezony na východě Čech ovládli hosté v poměru 2:1 a v tom odvetném se pak předvedl obávaný ofenzivní uragán. Pardubice totiž v Praze obdržely osm branek, kdežto korigovat výsledek utkání dokázaly jen čtyřmi.