CROSSDOCK Extraliga

Semifinále začíná v sobotu dopoledne na Kladně. Oplatí mu Plzeň loňské vyřazení?

Semifinálové duely CCM Extraligy startují již tuto sobotu a první série bude rozehrána už dopoledne, kdy se úderem jedenácté hodiny dopolední představí Kladno na ploše hokejové ČEZ arény a přivítá Plzeň, která si účast v další části play off vybojovala až rozhodujícím pátým duelem ve čtvrtfinále.

Kladenští vstupovali do letošních vyřazovacích bojů jako největší favorit, jelikož základní část extraligy ovládli o jeden bod před Pardubicemi. To Plzeň na svoje naopak loňské vítězství po základní části nenavázala a především v první polovině letošní sezony se ji výsledkově příliš nevedlo. Postupem přes Ústí nad Labem ale dali Západočeši na letošní šesté místo zapomenout a nyní se budou snažit postoupit do finále extraligy.

„Je to naběhaný soupeř, bude se hrát na zimním stadionu, kde to bude větší,“ začíná s předzápasovými myšlenkami plzeňský trenér Michal Edl. „Uvidíme, jak se série začne vyvíjet, Kladno má nesmírně zkušený tým. My jsme sezonu neměli úplně podle našich představ, ale nějak jsme se protrápili ke čtvrtfinále, kde se nám už dařilo lépe. Nyní jsme mezi čtyřmi nejlepšími a dle mého názoru tam i tým patří. Doufám, že Kladno minimálně potrápíme,“ pokračuje Edl s tím, že doufá ve svůj kompletní kádr.

Plzeň se snaží o vendetu! Vrátí Kladnu loňské vyřazení?

„Budou na nás určitě naladěni, když jsme je minulý rok vyřadili z play off,“ usmívá se na začátek zase trenér Kladna Drahomír Kadlec. „Nebude to rozhodně nic jednoduchého, ale pokud chceme postoupit do finále, jakože rozhodně chceme, nezbývá nám nic jiného, než je porazit,“ pokračuje Kadlec. Série by mohla být vyrovnaná i z toho důvodu, že na obou stranách jsou čeští reprezentanti, kteří bojují o konečnou nominaci na červnové mistroství světa v Pardubicích. „I z tohoto pohledu to bude zajímavé. Doufám ale, že z toho vyjdeme jako vítězové my,“ přeje si trenér Kladna.

Minimálně tyto první dva duely se odehrají na hlavní ploše ČEZ stadionu. Připravené jsou živé přenosy na internet a v neposlední řadě také opakované záběry přímo na multifukční kostce nad hřištěm. S přispěním toho, že první vzájemný duel vyhrálo Kladno po nájezdech a ze druhého si dokonce tři body odnesli Mečouni, to tak bude jistě atraktivní podívaná ze všech stran!