CROSSDOCK Extraliga

Sudoměřice s předstihem uhájily extraligovou příslušnost! Rakovník živí teoretickou naději

Veškerá pozornost je v závěru sezony směřována k vyřazovacím bojům CCM Extraligy. Souběžně s play off nejvyšší soutěže v České republice se však hraje i play out!

Extraligová část o záchranu se hraje mezi třemi posledními týmy po základní části. Každý s každým odehraje dva zápasy stylem doma – venku. Body získané z celého ročníku se do bojů o zachování extraligové příslušnosti počítají. První kolo započal mostecký Kovodemont, který hned na začátku dubna přivítal ve své hale nováčka letošní sezony z Rakovníku. Ten si mohl žehrat ne nespočet vyloučení svých plejerů, jelikož dokázal odehrát zajímavé utkání, v němž ale nakonec padl, rozdílem tří branek.

Druhé klání se přesunulo další víkend na jihomoravskou půdu do Sudoměřic. Hráčům z pohraničí stačilo k extraligové záchraně jednou vyhrát, a to se jim také pohodlně povedlo. Sudoměřičtí vyrukovali na Most v napěchované sestavě i s profesionálním hokejistou Martinem Hujsou v sestavě a zničili Severočechy 6:1! Most přijel trochu nepochopitelně pouze v deseti hráčích do pole, ale s tahounem Slavomírem Švancarem. Ten tak nyní bude se svými kumpány doufat, že v dalším duelu Rakovník doma padne se Sudoměřicemi a Most má rázem jistotu záchrany.

Karty jsou rozdány jasně, Sudoměřice už nemají prakticky o co hrát, ale jistě dají do svých duelů všechno! Most má vše ve svých rukách, i kdyby Rakovník chytil múzu a začal vyhrávat, stejně se ještě jednou střetne s mosteckou družinou a s ní by se případně rozhořel přímý boj o záchranu. V play out se bodově zatím nejvíce daří mosteckému bekovi Tomáši Chybovi, který hned v prvním duelu explodoval dvěma brankami a na další dvě nahrál. Jak bude probíhat zbytek bojů o záchranu?