CROSSDOCK Extraliga

Kladno stěhuje semifinále na ČEZ stadion. Chystá se skvělá prezentace hokejbalu!

Už tento víkend pokračuje play off CCM Extraligy prvními semifinálovými zápasy! To znamená, že i vítěz základní části začíná v domácím prostředí.

Dohoda byla s městem rychlá a hokejbalisté se těší z nového svatostánku!

Jakmile bylo jasné, že si rysové podle očekávání zahrají semifinále, začali na Kladně jednat o přesunu ze svého stadionu na ten hokejový. Ve městě s téměř sedmdesáti tisíci obyvateli by určitě všichni sportovní fanoušci byli rádi, kdyby hlavní plocha ČEZ stadionu stále měla ještě led a Rytíři by zde ještě v této chvíli hráli barážová utkání o postup do extraligy. Kladenským však v sedmém semifinálovém duelu vystavila stopku Jihlava a k přestěhování Alpiqu pod střechu na důležité duely tak už nic nebránilo.

„Navázali jsme spolupráci mezi sportovními areály města Kladna, které obě sportoviště zřizuje. Podobně tomu bylo už i vloni, kdy byla taktéž dobrá komunikace i s hokejovým klubem. I tuto sezonu jsme tak došli k tomu, že bychom mohli hrát v ČEZ aréně,“ říká za hokejbalový klub Milan Maršner, jinak asistent trenéra Drahomíra Kadlece.

Alpiq láká na sobotní a nedělní utkání, která shodně startují hodinu před polednem, také nové fanoušky. Do hokejové haly se přeci jenom vejde o hodně více diváků než kolem hokejbalového hřiště. „Podstatě do poslední chvíle jsme nevěděli našeho soupeře, jasno bylo až ve středu večer. Hned další den ráno tak začala propagace našich zápasů ve všech kladenských periodikách. Největší podporou je pro nás pak partnerské rádio Relax, které má pro nás hodně zajímavou poslechovost a pozvánka tam také už běží,“ upřesňuje Maršner, kde všude se lidé o duelech proti plzeňským Mečounům mohou dozvědět.

Živé streamy a opakované záběry přímo na stadionu!

Každopádně velký počet diváků dorazil už i minulý rok, kdy se ve velké hokejové hale odehrálo finále. „Všechny strany byly nakloněny k tomu, abychom to tuto sezonu započali už od semifinále. Věříme, že pokračovat budeme i ve finále, což se samozřejmě už týká jen sportovní stránky,“ je si vědom Maršner.

A co bude lákadlem pro fanoušky jistě nejen kladenského nebo plzeňského hokejbalu? V hale bude fungovat multifukční kostka a diváci přímo na stadionu dostanou tak komfort, který v CCM Extralize zřejmě ještě nikdy nebo alespoň už dlouho nebyl. „K dispozici budou hned opakované záběry, které zajistí přímo redakce Rytíř TV,“ je rád asistent Alpiqu. To však není rozhodně vše, fanoušci, kteří se nedostanou přímo na stadion, mohou totiž v sobotu sledovat živý stream! „Doufám, že tento komfort a bonus, který fanoušci hokejbalu jinak nemají, je přiláká přímo na stadion a podpoří náš tým,“ přeje si na závěr Milan Maršner.a