Reprezentace

Český tým dnes ve finále Mistrovství světa s Kanadou

Před turnajem mnoho lidí říkalo, cesta do finále Mistrovství světa - to znamená porazit dvakrát Kanadu. Dnes už tomu tak není, ve finále český tým po zásluze je a to už mu nikdo nevezme a Kanadu jsme k tomu porazit nemuseli. Na snadě je tedy otázka jiná.

Podaří se českým hokejbalistů poprvé v historii porazit kanadské hokejbalisty ve finále světového šampionátu? Cesta za obhajobou světového hokejablového titulu začíná dnes v 18:00 a utkání živě vysílá program ČT4.

částečně převzato www.rozhlas.cz od Petra Kadeřábka:

Právě hokejbal v poslední době připomíná spíše atletiku s hokejkou, a tak je potřeba mít dokonalou fyzickou kondici. Tu Češi mají, a i proto dokázali už ve skupině zaskočit kanadský tým dokonalým pohybem a uhráli remízu 2:2, kdy českému týmu ještě neuznali rozhodčí jednu branku. V podobném tempu by se měl vyvíjet i finálový duel.

"Bude to podobné, akorát Kanaďani už budou vědět, jakým stylem hrajeme a budou si na to dávat pozor. Ale jestli je zase budeme celoplošně napadat a hrát do těla, tak budou mít podle mě stejné problémy jako měli ve skupině," předpovídá Tomáš Rejthar.

Na světových šampionátech zatím odešla Kanada ze vzájemných zápasů s Českem šestkrát jako vítěz, dvakrát se radovali Češi, i když obě výhry pamatují ještě minulé století, jednou skončil zápas remízou. Večerní finále je tedy jubilejním desátým duelem.

"Budou rozhodovat drobné chybičky. Kanada je úžasná v tom, že ze všeho dá gól. Pokud dostanou prostor ke střelbě, jsou vždycky strašně nebezpeční," dodává Rejthar.

Finálová bitva začne v hale Ondreje Nepely v 18 hodin, na Radiožurnálu uslyšíte živé vstupy přímo z Bratislavy a utkání můžete sledovat živě na ČT4. Pískat budou stejní rozhodčí jako ve skupině - Darsh Grewall (IND) a Leandro Soraperra (ITA)

Sestava České republiky:
Heczko (Jirotka)
Pospíšil, Tyburec - Bacovský, Novák, Kubeš
Rejthar, Příhoda - Trčka, Wróbel,Hudeček
Růžička, Kudela - Kruček, Roušal, Kejř
Hrabica, Chmel M. - Kypet, Chmel P., Topolánek
Honický, Bílý