Reprezentace

Ano, zní odpověď na otázku... Jsme ve finále, potřetí v řadě !!!!

Čeští reprezentanti to dokázali. Potřetí za sebou porazili Slovensko v semifinále a potřetí za sebou budou hrát finále. O výsledku rozhodla zejména 1.třetina, kdy se trefil Ondřej Kejř a po nádherné kombinaci na jeden dotek při přesilovce Petr Novák a tento stav vydržel až do závěrečného hvizdu.

Vyjímečný výkon podal opět Lukáš Heczko, který pochytal všechny slovenské střely a po zásluze byl vyhlášen nejlepším hráčem utkání a jako jeden z mála ryze hokejbalových brankářů si zachytá velké finále na Mistrovství světa!

Český tým udělal rázný krok k vítězství už v prvních patnácti minutách. Soupeře od úvodního buly svíral v obranné třetině a navíc přidal rychlý první gól. Růžičkovu střelu totiž už ve druhé minutě poslal za Petríka pohotový Ondřej Kejř. Češi soupeře převyšovali po všech stránkách. Díky své aktivitě vybojovali dva slovenské fauly a dlouhou dvojnásobnou přesilovku dokázali v samém závěru zužitkovat. Po ukázkové kombinaci na jeden dotek zakončoval do prázdné branky kapitán Petr Novák. Za stavu 2:0 se sice vloudilo do českých řad mírné uspokojení, výtečně chytající brankář Heczko ale ojedinělé pokusy Slováků s přehledem ničil.

Až od druhé třetiny se domácí výběr dokázal trvaleji usadit v útočném pásmu, Slovák ale ve dvou šancích před Heczkem selhal. Slováci si vytvářeli i další příležitosti, ovšem ani v jedné neuspěli. Českou šanci s přízviskem největší měl Pavel Kubeš, ale ani on neuspěl

Divácky atraktivní zápas nabídl zajímavé momenty i ve třetí třetině. Slováci marně usilovali o kontaktní gól, Paločko v největší šanci sám před Heczkem nedokázal svůj bekhendový blafák přivést do zdárného konce. Slováci v závěru stav neunášeli a pouštěli se do českých hráčů, kteří se ale nenechali vyprovokovat.

Česká republika - Slovensko 2:0 (2:0, 0:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 12. Kejř (Růžička), 8. Novák (Kubeš, Bacovský)
Rozhodčí: Hollett (CAN), Soraperra (ITA), Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. Diváci: 3500
Sestavy:
Česká republika: Heczko (Jirotka) - Pospíšil, Tyburec, Rejthar, Příhoda, Růžička, Kudela, Hrabica, Chmel M., Honický - Bacovský, Novák, Kubeš, Trčka – Wróbel, Hudeček - Kruček, Roušal, Kejř - Kypet, Chmel P., Bílý.

Slovensko: Petrík (Komenda) - Blahút, Kapánek, Minárik, Filip, Kačer, Lvomský, Giba, Brajčák, Kanich, Slovák, Chovan, Martinušík, Lajčiak, Kašša, Ladiver, Paločko, Ecker, Tóth, Svitana, Škvaridlo, Rímský, Hrivnák.

Fotogalerie z utkání