Reprezentace

Češi prohráli s Portugalskem a jdou do čtvrfinále ze 3.místa

Poslední zápas ve skupině se našim vůbec nevydařil. Velmi častá vyloučení a nedůraz při zakončení rozhodl o tom, že Portugalsko na tomto mistrovství světa jako první získalo skalp úřadujících mistrů světa.

Český tým tak postupuje do čtvrfinále ze 3.místa a zahraje si v pátek od 18:00 proti Řecku, navíc zřejmě přijde o zraněného Michal Trčku, který si natáhl tříslo. Nejlepším hráčem zápasu byl vyhlášen Ondřej Kejř.

Česká republika - Portugalsko 3:4 (2:1, 1:2, 1:0)
Branky a nahrávky: Branky a nahrávky: 9. Goncalves (Creador), 15. Creador (Vargas Dias), 16. Goncalves (Fereira , Azevedo), 36. Da Silva - 13. Novák (Kubeš , Tyburec), 17. Kruček (Kejř), 21. Roušal (Kejř)

vyloučení 6:2, využití 1:2, střely 32:16

Sestava: Heczko (Jirotka) Tyburec, Pospíšil - Bacovský, Novák, Chmel P., Rejthar, Příhoda - Kubeš, Hudeček, Trčka, Růžička, Kúdela - Krůček, Kejř, Roušal, Hrabica, Chmel M. - Topolánek, Kypet, Wróbel

Vyhrát o osm branek a vynutit si nájezdy o postup z prvního místa. To byla předzápasová matematika, která by zítra přinesla naším hráčům volný den.

První třetinu začali naši reprezentanti dobře, hned dvakrát mohli překonat brankáře Daniela Medeirose. Ani jednou se tak nestalo a pak přišel trest v podobě vyloučení Libora Topolánka, to naštěstí potrestané nebylo. Ani následně trest pro Jana Hrabicu. Ovšem vyloučení Adama Roušala už Portugalci potrestali, prosadil se Goncalves. Portugalci také byli vyloučeni a nám se povedlo srovnat, branku dal kapitán Petr Novák! Už to vypadalo na nerozhodný stav přes přestávku, avšak 16 vteřin před koncem třetiny zasadil českému týmu ránu Creador.

Druhá část začalal jako zlý sen, po 53 vteřinách se prosadil Gonclaves a bylo to s českým týmem špatné. Naději vykřesal po přihrávce Ondřeje Kejře Martin Kruček. Od 16. od 25. minuty přišla pasáž hry, kdy český tým měl jednoznačně navrch a podařilo se i vyrovnat. Opět přihrávka od Ondřeje Kejře a tentokrát jiný střelec, Adam Roušal. Český tým mohl po této části hry vést klidně 6:3, ale zůstalo na stavu 3:3.

Začátek třetí části se lépe povedl Portugalcům, kteří dokázali držet míček a poté bohužel i udeřili. Čeští hráči inkasovali branku, která padla hned z buly. Češi poté marně dobývali branku, nedařili se jim témeř nic. Skóre na stavu 4:3 zůstalo, i když trenér Kadlec v závěru ještě odvolal gólmana

Ohlasy na dnešní duel:

Drahomír Kadlec:
Je to mistrovství světa, každý tým tady má svou kvalitu. Pro nás začíná turnaj teprve ve čtvrtfinále. Řekové asi budou představovat podobný herní styl jako Portugalci, protože také v jejich středu hraje celá řada Kanaďanů.

Ondřej Kejř:
Dnes rozhodovaly přesilové hry. Oni využili téměř každou, my naopak se trápili. Soupeř výborně bránil a především ve středním pásmu vytvořili neprostupnou hráz.