Reprezentace

Reprezentace zvládla první krok

Úvodní vystoupení na devátém světovém šampionátu, který hostí Bratislava má za sebou česká reprezentace. Prvním soupeřem bylo Německo a očekávání o jednoznačné výhře se potvrdilo.

Čeští reprezentanti jdou do turnaje jako favorité a to se potvrdilo hned od úvodních minut dnešního duelu. Němci se dopustili v páté minutě faulu a trvalo jen 37 vteřin, než využil početní výhodu Michal Trčka. Čeští hráči pokračovali v aktivitě i nadále a druhý gól z toho vytěžil Tomáš Wróbel. Pokyny o rychlém nástupu pak potvrdil také Petr Chmel, který zvyšoval na rozhraní 10. minuty už na rozdíl tří branek. Německo poté dostalo také výhodu přesilové hry. Jenže místo vstřelení gólu samo inkasovalo, v oslabení utekl obraně Jan Bacovský.

Ve druhé části zápasu český výběr trochu polevil a Němci také párkrát zahrozili. Ve druhé části stojí za zmínku jen akce Němce Fichtla a zákrok brankáře Heczka. Také si ve druhé části přiostřilo a odnesli to záhy po sobě Honický a Kypet.

Třetí třetina už opět nabídla atraktivní podívanou a branky. Začátek třetí části ovšem přinesl ještě jednu věc a to oslabení českého týmu 5 na 3, na jehož začátku přišel taktický time out od trenéra Kadlece. Po vypršení německé početní výhody se podobná výhoda, tedy jen o jednoho hráče ukázala na české straně a Petr Chmel ji využil. Pěknou akci předvedl za další dvě minuty Petr Chmel, který vylákal brankáře Dürra vysoko z branky a Tomáš Wróbel už dorážel do prázdné branky. Skóre na 7:0 uzavřel ten kdo ho otevřel Michal Trčka.

Česká republika - Německo 7:0 (4:0, 0:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 6. Trčka (Topolánek), 8. Wróbel (Kypet, Chmel), 11. P.Chmel (Wróbel, Tyburec), 15. Bacovský, 35. P. Chmel (Kubeš), 38. Wróbel (P.Chmel), 40. Trčka (Kruček, Topolánek)
Sestavy:
Česká republika: Heczko - Hrabica, Honický, Michal Chmel, Kudela, Pospíšil, Příhoda, Rejthar, Růžička, Tyburec - Bacovský, Bílý, Hudeček, Chmel, Kejř, Kruček, Kubeš, Roušal, Kypet, Petr Chmel, Trčka, Topolánek, Wróbel.

Německo: Dürr (Gärtner, Nothaft) - Aßner, Rott, Chmid, Lindinger, Zimmer, Ludwig, Herbst, Schäffler - Fichtl, Filobok, Seibel, Vycichlo, Masel, Kerber, Seibel, Oppolzer, Oppitz, Röhling, Schmidle, Brendle, Peukert.

Ohlasy trenérů:
Drahomír Kadlec, trenér ČR
Jsem spokojen se vstupem. Výsledek 7:0 je sice dobrý, ale takové to utkání není pro nás směrodatné. Jsme rádi, že se nám ten vstup povedl, ale jak říkám, těžké zápasy teprve přijdou. V úterý nás čeká Kanada a to už o něco pujde.

Dieter Hegen, trenér Německa
Češi vyhráli zaslouženě, v první třetině nám nedali vůbec žádný prostor. Druhá třetina už byla z naší strany lepší, ale celkově to nebylo ono.

Fotogalerie k utkání ČR - Německo