Reprezentace

Nominace se uzavřela ve Světlé nad Sázavou

Český hokejbal už zná své zástupce pro letošní vrchol sezony - mistrovství světa v Bratislavě, do kterého vstupujeme jako obhájci mistrovského titulu o příštím víkendu. Na poslední kemp před odjezdem si tak trenéři pozvali dostupné hráče ze širší nominace, celkem se dostavilo 25 hráčů a 3 brankáři.

Pravidla mezinárodní hokejbalové federace povolují na soupisku pro MS 22 hráčů a 3 brankáře, proto museli na konci tohoto víkendu trenéři ještě tři hráče z konečné nominace vyřadit.

V úvodu je ale nejprve třeba vyseknout poklonu našim hostitelům ze Světlé nad Sázavou, kteří nejen že disponují moderní výtečně vybavenou halou, ale po celou dobu soustředění pro tým dělali úplně všechno, co bylo třeba a při přípravném utkání s Německem vytvořili naprosto nečekanou bouřlivou domácí atmosféru.

Víkendový program byl zahájen pátečním tréninkem, na kterém se tým seznámil s typem povrchu hřiště, na kterém se bude hrát celý šampionát v Bratislavě. Především nácviku taktických situací se trenéři věnovali i v sobotu dopoledne, aby následně hráči jejich pokyny přetavili v dobrý výsledek ve večerním přípravném utkání s výběrem Německa.

V něm se národní výběr za mohutné podpory publika sice pomaleji rozjížděl, s přibývajícími minutami ale získával čím dál větší převahu na hrací ploše, což se navíc dařilo vyjádřit i gólově. Západní sousedé nakonec skončili s desetigólovým přídělem.

Neméně důležitá část posledního soustředění čekala na mužstvo i po zápase, a to džentlmenské utužování party - večerní přátelské posezení a konverzace o vybraných tématech...

Soustředění bylo ukončeno v neděli dopoledne další hodinovou tréninkovou jednotkou. Po ní trenéři oznámili finální seznam nominovaných hráčů, kteří příští sobotu odcestují do dějiště zmiňovaného šampionátu. Více informací budeme nyní přinášet pravidelně zde, na oficiálním webu českého hokejbalu!

Hráči nominovaní na MS 2011 v Bratislavě

Brankáři
Leoš Gerlich (Kert Park), Lukáš Heczko (Třinec), Jan Jirotka (Kladno)

Obránci
Jan Hrabica, Michal Chmel (Hradec Králové), Jan Pospíšil (Most), David Tyburec (Vlašim), Miroslav Růžička (Ústí nad Labem), Jan Příhoda, Tomáš Kudela, Radek Honický, Tomáš Rejthar (Kladno)

Útočníci
Petr Novák, Pavel Kubeš, Jan Bacovský, Jan Bílý, Petr Chmel (Hradec Králové), Ondřej Kejř, Adam Roušal (Plzeň), Martin Kruček (Kert Park), Aleš Kypet (Most), Tomáš Wróbel, Lukáš Hudeček, Libor Topolánek, Michal Trčka (Kladno)