Reprezentace

Reprezentace rozdrtila v přípravném zápase Německo

Reprezentace muži - Česká hokejbalová reprezentace má za sebou jediný přípravný zápas před nadcházejícím Mistrovství světa v Bratislavě, na kterém budou Češi obhajovat zlaté medaile. Dnes si Češi zahráli proti Německu a konečné skóre se zastavilo na 10:0.

Čeští hráči do utkání vlétli a také dlouho netrvalo, aby se radovali z první branky, kterou obstaral Aleš Kypet. Poté přicházeli i další šance, ale ty končili na dobrém německém gólmanovi. Němci pak dokonce nabídli našemu týmu dvojnásobnou početní výhodu, ale ta nakonec nebyla využita, nejlepší šanci v přesilovce měl asi Hrabica. Poté už se žádná vážnější šance neukázala a tak se šlo do kabin za stavu 1:0. Český tým začal druhou část o něco hůře, než tu první, Němci hráli přesilovku. Ta netrvala dlouho, jelikož se na trestnou lavici šel podívat také jeden z hostů. Hra ve čtyřech se nakonec ukázala jako výhodná pro náš tým, který dal zásluhou Wróbela branku, která asi byla klíčový pro celý zápas. Poté velká šance Čechů, kterou vychytal německý brankář Dürr na brankové čáře. Po celkem nezáživné pětiminutovce začali padat branky, dokonce tři za necelé dvě minutky. Trefili se kladenští Topolánek, Hudeček a Kudela. Poté ještě trefil Roušal tyč! Třetí třetina začala šancí Kejře, který trefil tyčku. Následně si musel zahrát i gólman Jirotka, který chytal ve třetí části (první třetinu odchytal Heczko, druhou Gerlich). Netrvalo dlouho a padla další branka, šestý zásah české reprezentace obstaral Rejthar. Za dvě minuty přišla dobrá šance Soukupa, Dürr ji se štěstím zneškodnil, ale na dorážku už neměl nárok. Utekla minuta a z mezikruží dorážel Ondřej Kejř. Poté trochu vzplanuly emoce a přišli i nějaké vyšší tresty. Ovšem také přišli góly. Na 9:0 zvyšoval Jan Pospíšil. Publikum pak v přání o desátou branku vyslyšel Trčka, který uzavřel skóre. Česká republika - Německo 10:0 (1:0, 4:0, 5:0)

Branky: 2. Kypet, 21. Wróbel, 28. Topolánek, 28. Hudeček, 29. Kudela, 38. Rejthar, 40. Soukup, 41. Kejř, 43. Pospíšil, 45. Trčka
Sestavy:
Česká republika: Heczko (od 16.Gerlich, od 31. Jirotka) - Honický, Růžička, Tyburec, Pospíšilo, Hák, Kudela, Michal Chmel, Hrabica, Rejthar, Příhoda - Kejř, Roušal, Hudeček, Wróbel, Kypet, Petr Chmel, Bílý, Plzák, Soukup, Kubeš, Novák, Bacovský, Topolánek, Trčka, Kruček.

Německo: Dür (Nothoffer) - Ludwig, Lindinger, Zimmer, Franz - Filober, Wornberg, Masel, Rötling, Schötller, Schmitzl, Hogen, Wiefzer.

Fanoušky České hokejbalové reprezentace se můžete stát na Facebooku i vy!http://www.facebook.com/ceska.hokejbalova.reprezentace .