Reprezentace

Širší nominace na MS 2011 obsahuje jedno jediné hokejové jméno

Reprezentace ČR - Sezona 2010-2011 vjíždí do posledního kola - během něj se musí zvládnout ještě extraligové finále, Final Four tuzemského poháru a hlavně mistrovství světa v Bratislavě.

Měsíc přes šampionátem je povinností všech zúčastněných států odtajnit širší nominaci třiceti hráčů, ze kterých se následně pětadvacet stane součástí samotného šampionátu.

"Během sezony dostalo pozvánku na reprezentační akce velké množství hráčů a všichni se prezentovali jako kvalitní adepti na národní dres. Je ale naší povinností vybrat z nich jen pětadvacet zástupců českého hokejbalu - a to není vůbec jednoznačná nebo jednoduchá úloha," říká k celoročníkovému sledování hráčů asistent trenéra Rostislav Kurfürst.

"Už od začátku naší práce s reprezentací tvrdíme totéž - na mistrovství světa se nejezdí za zásluhy, aktuální výkonnost je důležitější. Hráče vybíráme podle jejich individuálních schopností, přínosu pro tým a také podle charakterových vlastností. Mančaft musí táhnout za jeden provaz, jedině tak se dá dělat úspěch. V neposlední řadě musíme brát ohled také na fyzickou připravenost hráčů, hřiště bude velké, soupeři rychlí a program zápasů nabitý," shrnuje svůj pohled na věc hlavní trenér reprezentace Drahomír Kadlec.

V třicítce vybraných hráčů nefiguruje pro někoho možná překvapivě na postu obránce ani útočníka žádný hokejista. "Je to jenom další střípek naší filosofie, se kterou jsme k volbě hráčů přistoupili. Dostat se na mistrovství světa je pro hráče odměnou za tvrdou práci, kterou hokejbalu obětovali. Proto by prostor mělo dostat co největší množství z nich. Samozřejmě k nám přicházejí dohady o tom, že jiné týmy s hokejisty šetřit nebudou, my jsme ale přesvědčeni, že mistrovství světa v hokejbale je akcí pro hokejbalisty - a máme naprostou důvěru v kvalitu našich hráčů. Zápasy se nevyhrávají polohokejovou soupiskou, ale nasazením a prací na hřišti," komentuje stav vedoucí týmu Adam Karnet, "Nominace hokejového brankáře byla osobně předjednaná už nějakou dobu a nyní se řeší její podrobnosti. Zde je potřeba říci, že kromě několika jmen, která se prezentovala v národním týmu během sezony, byl náš výběr - ze všech postů - u gólmanů asi nejomezenější."

"Rád bych ještě takto centrálně apeloval na hráče, kterým už ligová sezona skončila, aby především nijak nezanedbali individuální fyzickou přípravu. Kondice totiž opět bude jedním z předních jmenovatelů mistrovstí světa," doplňuje výše uvedená slova hlavního trenéra Karnet.

Širší nomica ČR na MS 2011 v Bratislavě

Brankáři: Leoš Gerlich, Lukáš Heczko, Jan Jirotka, Ondřej Pavelec

Obránci: Tomáš Hák, Jan Hrabica, Radek Honický, Michal Chmel, Tomáš Kudela, Jan Pospíšil, Jan Příhoda, Tomáš Rejthar, Miroslav Růžička, David Tyburec

Útočníci: Jan Bacovský, Jan Bílý, Lukáš Hudeček, Petr Chmel, Ondřej Kejř, Martin Kruček, Pavel Kubeš, Aleš Kypet, Petr Novák, Lukáš Plzák, Michal Průcha, Adam Roušal, Lukáš Soukup, Libor Topolánek, Michal Trčka, Tomáš Wróbel

Staňte se fanoušky České hokejbalové reprezentace na Facebooku!