Reprezentace

Slovenská mise byla úspěšně ukončena výhrou 3:2

Reprezentace - Slunečné nedělní ráno přivítalo český reprezentační tým již při snídani, jakoby předzvěst úspěšného dne. Ze sobotního duelu si naštěstí nikdo z hráčů neodnesl žádné vážnější zranění a tak mohlo dojít k odvetě.

Dnes v brance českého týmu nastoupil Jirotka, který vystřídal včera skvěle chytajícího Gerlicha. Návštěva v tréninkové hale místního zimního stadionu byla skromnější než včera večer a taky o něco vlažnější.

Slovensko - Česká republika 2:3 (1:1, 1:0, 0:2)

Česká tým měl opět rychlí vstup do utkání již po několika vteřinách musel zasahovat domácí brankář. Ale pak přišla studená sprcha, kterou nikdo z české střídačky nečekal. Slováci rozehráli svoji akci za naší brankou na jeden dotek a dříve než časomíra stačila ukousnout první minutu z utkání vedli 1:0. A hned zvýšili svoji aktivitu po celé ploše, kterou česká tým dokázal zastavit až v polovině páté minuty, kdy domácí na několik sekund podrželi v obranném pásmu. Na sklonku šesté minuty se podařilo Roušalovi srovnat na 1:1 po bekhendovém nahození, po té co obkroužil svatyni modrého týmu a skákající míček skončil za zády překvapeného slovenského brankáře. V závěru třetiny nám domácí nabídli dvojnásobnou přesilovou hru, kterou však náš tým hrál příliš na pohlednou kombinaci, ale bez vážnějšího ohrožení soupeřovi branky.

Druhé dějství začalo proti tomu sobotnímu poněkud vlažněji. Trenér Kadlec řekl po zápase k úvodu této třetiny „hráči už se asi viděli někde v kupé na cestě domů“, ale ani slovenský tým na tom s aktivitou nebyl o moc lépe. Což bylo trochu v kontrastu s úvodním slovem hlavního hlasatele, který vítal diváky na utkání „světové úrovně - mezi týmy Slovenska a Česka…“ naštěstí přišla přesilová hra domácích, která přinesla na hrací plochu oživení a Jirotka musel likvidovat doposud největší šanci slovenského týmu. Vzápětí hned z trestné lavice vybíhá přímo do šance Roušal, ale bez výsledku na změně skóre. V polovině utkání se domácí opět dostávají do jednobrankového vedení. Při dalším závaru před naší brankou dochází před Jirotku k menší potyčce a rozhodčí vylučuje za nesportovní chování slovenského hráče na 2 plus 10 a nakonec až do konce utkání.

Závěrečnou třetinu začali naší aktivnější hrou a Kruček na útočné modré přesprintoval slovenského útočníka čekajícího na přihrávku u modré čáry - okamžitě dává do středu na Plzáka a ten střelou do levého horného rohu srovnává na 2:2.

V polovině 12 minuty přichází výhoda přesilové hry za nesmyslné seknutí hráče Slovenska do našeho gólmana po odpískání. A v čase 12.44 tuto početní převahu využíváme ke vstřelení třetí branky. A jak se nakonec ukázalo, byla to branka vítězná. Český tým dokázal otočit nepříznivý vývoj utkání a po zásluze vítězí na své slovenské misi.

Oba trenéři Kadlec a Kurfürst byli s hrou svého týmu po utkání spokojení, i když poznamenali, že ví, kde má tento tým ještě rezervy. Naštěstí je do zahájení MS v Bratislavě ještě dostatek času na jejich odstranění .

Vyloučení: 5:2, Využiti: 0:1

Branky: 00:53 Dej (Chovan, Rímsky), 22:16 Thron (Ecker, Haring) - 05:47 Roušal, 32:43 Plzák (Kruček), 42:44 Kejř (Růžička) PP

Sestava: Jirotka (Gerlich), Hrabica, Příhoda, Pospíšil, Tyburec, Růžička, Honický, Hák, Chmel M., Topolánek, Kruček, Kubeš, Chmel P., Průcha, Hudeček, Kypet, Kejř, Roušal, Bílý, Plzák, Poláček