Reprezentace

Reprezentace míří za přípravou na Slovensko

Repre muži - Nabitý extraligový program už do Mistrovství světa v Bratislavě reprezentaci téměř žádnou akcí nepovolí, proto český výběr využije ligové okno o víkendu 19. a 20. března, aby poměřil síly s nejvážnějším evropským soupeřem, na kterého na turnaji může narazit - s pořádajícím Slovenskem.

Oba týmy se naposledy utkaly v rámci turnaje Pilsen Cup před měsícem v Plzni, kde naše reprezentace v těžkém zápase Slovensko porazila 4:1. Jedná se tedy o maximálně kvalitní herní přípravu.

Na Slovensku nastoupí svěřenci Drahomíra Kadlece a Rostislava Kurfürsta ke dvěma utkáním, výjezdu se zúčastní dva brankáři, devět obránců a třináct útočníků.

"Kromě přímo nominovaných nyní nejsou zvoleni žádní náhradníci. Pokud by nešťastnou náhodou někdo z nominovaných vinou zranění přišel o možnost do Nitry jet, doplní tým jiní vhodně vybraní hráči. Navíc do odjezdu zbývají ještě čtyři extraligová kola, spousta hráčů může ukázat dobrou formu," sděluje k nominaci na dvojzápas reprezentační vedení.

"Kádr pro mistrovství má již teď výrazné linky, nijak závratně se nebude lišit od kombinace nominací na Pilsen Cup a Nitru. Nikdo by si však neměl být účastí přehnaně jistý - klíčová bude výkonnost v jarní části," doplňuje vedoucí repre Adam Karnet.

Nominovaní hráči

Brankáři
Leoš Gerlich (Kert Park), Jan Jirotka (Kladno)

Obránci
Jan Hrabica, Michal Chmel (Hradec Králové), Tomáš Rejthar, Radek Honický (Kladno), Miroslav Růžička (Ústí nad Labem), David Tyburec (Vlašim), Jan Pospíšil (Most), Tomáš Hák (Pardubice), Martin Kadaně (Plzeň)

Útočníci
Adam Roušal, Ondřej Kejř (Plzeň), Libor Topolánek, Michal Trčka, Jan Příhoda (Kladno), Aleš Kypet (Most), Lukáš Hudeček (Třinec), Martin Kruček (Kert Park), Jan Bacovský, Jan Bílý, Petr Novák, Petr Chmel, Pavel Kubeš (Hradec Králové)

Fanoušky České hokejbalové reprezentace se můžete stát na Facebooku. http://www.facebook.com/ceska.hokejbalova.reprezentace