Reprezentace

Reprezentace porazila Slovensko a slaví výhru na Pilsen Cupu

Repre muži - I ve třetím zápase na mezinárodním turnaji v Plzni si reprezentační A-tým vedený trenérem Drahomírem Kadlecem připsal vítězství, v zápase proti Slovensku 4:1. Dnes se vedlo i dvacítce, která porazila Švýcarsko 1:0.

První třetina začala pro český tým nejlépe, jak mohla, už po osmatřiceti vteřinách se trefil Pavel Kubeš. Poté přišlo na řadu i vylučování a to na obou stranách, ale ani jedna z početních výhod nebyla proměněna. Slabší chvíli si Češi vybrali na začátku 13. minuty, když obrana zapomněla na Michaela Eckera, který prostřelil Lukáše Heczka, který se dnes postavil do branky. Na konci třetiny ještě přišlo vyloučení, které se poté přeneslo i do druhé části.

Tu opět začali výborně čeští hráči. Secvičená akce po ose Bacovský-Novák a zakončující Pavel Kubeš. „Na tenhle zápas jsme se těšili, Slováci ukázali svoje kvality. Při obou brankách jsem těžil z práce Honzy Bacovského a Petra Nováka. Při tom třetím gólu to byla trošku nacvičená situace z Hradce. Je to moje první cena od dorostenecké kategorie, je to taková odměna za práci.“ říkal po zápase dvougólový střelec a zároveň nejužitečnější hráč turnaje Pavel Kubeš. Na další branku, kterou jak už prozradil Pavel Kubeš, dal Jan Bacovský jsme museli v plzeňské hale čekat až do poslední minuty druhé třetiny. Do té doby si ještě velkou příležitost vytvořil Kapánek, který trefil jen brankovou konstrukci a poté i únik na branku Slovenska, jenže čeští reprezentanti si dávali tak dlouho přednost, až se Slováci vrátili. Kuriózní situace se stala Lukáši Heczkovi, který byl téměř v jeden moment dvakrát vyloučen za zdržování hry, nejprve za posunutou branku, poté za vyhození míčku. Co na to sám gólman? „Tady na tom povrchu to docela klouže, u nás v Třinci je asfalt a tolik to tam neklouže jako tady. Při tom druhém téměř současném vyloučení tak tam už mi mnoho nezbývalo, dobíhal tam hráč a já se snažil před ním odehrát.“

Po zajímavé druhé části přišla trošku nudnější třetí třetina. Viděli jsme v ní spoustu vyloučení a také jednu branku. Slováci hráli přesilovky téměř hned po sobě. Nejprve byl vyloučen Bílý, poté Švanda. A také přišel další trest pro gólmana Lukáše Heczka, jak jinak než za posunutí branky. Slováci v závěru nedokázali držet nervy na uzdě a dopouštěli se faulů a to hodně zbytečných. To ale svěřencům Drahomíra Kadlece nemohlo vadit a minuta a pět vteřin před poslední sirénou zvýšil Adam Roušal. Stav už se poté nezměnil a skóre zápasu tak bylo 4:1

Co říkal na zápas trenér Drahomír Kadlec? „Určitě to byl nejtěžší zápas celého turnaje, nám se povedlo udržet nasazení z předchozího zápasu, i když jsme v první třetině měli malý výpadek. Takové góly jako na začátku první a druhé třetiny rozhodují, my jsme měli jasný cíl, odehrát v plném nasazení třetí zápas ve třech dnech.“ Těžký duel to byl i pro gólmana, což potvrdil Lukáš Heczko: „Byl to nejtěžší zápas, ale oproti těm předchozím jsem si alespoň zachytal. Byl to těžký zápas, ale zvládli jsme to.“

Drahomír Kadlec se vyjádřil krátce a stručně i k celému turnaji: „S výkonem na turnaji můžeme být spokojeni, i když je i nadále co zlepšovat. Čeká nás ještě hodně práce.“

Statistika nedělních utkání

Česká republika U20 - Švýcarsko 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 40. Peroutka (Hofmeister, Polívka)..
Rozhodčí: Kokoška, Michailidis. Střely: 17:13. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0.

Sestavy:
Česká republika U20: Zelenka (Hubálek) - Barva, Blaško, Peroutka, Hofmeister, Krejčí, Lev, Mrštný, Vašek, Hunal, Hofbauer - Švec, Štěpaník, Krejčík - Ingršt, Ondra, Chytrý - Franěk, Oslanec, Zvonek - Liboska, Polívka, Vostrčil - Štoček.

Švýcarsko: Mäder - Rindlisbacher Simon, Rindlichsbacher Stefan, Muchagato, Hefti - Gerber, Renfer, Schürch - Müller, Walker, Lüthi - Tschantz, Schildknecht, Métroz.

Česká republika - Slovensko 4:1 (1:1, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 1. Kubeš (Bacovský), 16. Kubeš (Novák, Bacovský), 30. Bacovský (Kubeš, Hrabica), 44. Roušal (Honický, Kypet) - 13. Ecker (Kašša).
Rozhodčí: Gareis, Šoupa. Střely: 23:18. Vyloučení: 9:5. Využití: 2:0.

Sestavy:
Česká republika: Heczko - Hrabica, Příhoda, Pospíšil, Tyburec, Růžička, Honický, Švanda, Hák - Bacovský, Novák, Kubeš - Topolánek, Kruček, Hudeček - Kypet, Kejř, Roušal - Plzák, Ogurčák, Bílý.

Slovensko: Komenda - Giba, Minárik, Blahut, Kapánek,Titka, Chlebec, Haring, Hraško, Cvik, Šlachtič. - Mrivnák, Kanich, Jakubčo - Kašša, Ladiver, Ecker - Lajčiak, Mach, Rímský - Cajchan, Thron, Beniač - Ondrušek, Madera, Martinusík.

Konečné pořadí Pilsen Cupu:
1. Česká republika
2. Slovensko
3. Česká republika U20
4. Švýcarsko