Reprezentace

Reprezentanti litovali střelecké nemohoucnosti

Repre muži - V prvním zápase na Pilsen cupu čekal českou reprezentaci souboj s reprezentací juniorskou. Plzeňský turnaj se objevuje na scéně znovu po roční pauze, tentokráte však s obměnou účastníků, místo klubů se střetávají reprezentační výběry.

Kromě České republiky „A“ a U20, také Slovensko a Švýcarsko.

Zápas s juniory byl nečekaně vyrovnaný. Junioři také šli jako první do vedení. Samostatnou akci zakončoval domácí hokejbalista Petr Ondra. Junioři ovšem své vedení neudrželi a ještě do přestávky srovnal Pavel Kubeš, poté co se prosadil od modré.

Po přestávce se poprvé vylučovalo, ale seniorská reprezentace svou výhodu nezužitkovala. Ale poté už se skóre měnilo, po přihrávce Ondřeje Kejře přidal druhou branku Pavel Kubeš. „Moje góly byli spíše šťastné, od modré, zpoza branky. Obě branky si byli hodně podobné. Ve formaci s Ondrou Kejřem a Alešem Kypetem jsem hrál už na prvním soustředění, Ondru stále považuji za nejlepší útočníka v lize," říkal po zápase autor dvou branek. Za necelé dvě minuty se časomíra zase posouvala, když se prosadil Hrabica. Poté se ve velké šanci obejvil Příhoda, ale čtvrtou branku nepřidal.

Třetí část začala několika vyloučeními. Junioři se snažili a také dosáhli branky, o kterou se postrali dva hráči z moravských týmů, branku vstřelil Karel Liboska, asistenci zaznamenal Dalimil Zvonek. Strach o výsledek však nemuseli mít hráči áčkové reprezentace dlouho, na začátku 44. minuty vstřelil gól Ondřej Kejř a pečetil výsledek na 4:2.

Reprezentanti po zápase vyzdvihovali výkon dvacítky. „Kluci nás určitě nemile překvapili, byli nepříjemnými soupeři. Byli připraveni dobře fyzicky tak i po taktické stránce. Bylo to vyrovnané, ale zkušenosti byly na naší straně,"říkal po utkání Jan Bacovský. Asistent hlavního trenéra Rostislav Kurfürst také mluvil o dobrém výkonu mladíků: „Musím říct, že podle očekávání hrála dvacítka důrazněi."

Hlavní věcí, která mrzela všechny reprezentanty, byla malá produktivita. „Důležitá výhra, mělo to ovšem skončit větším rozdílem, ale dvacítka hrála dobře. Neproměňovali jsme šance, které jsme měli,“ říkal po utkání Adam Roušal. A v podobném duchu mluvil i asistent trenéra: „Určitě to mohlo skončit větším rozdílem, byla to od nás střelecká nemohoucnost, šancí jsme si vytvořili hodně.“

Další věcí, které litovali všichni reprezentanti, bylo nevydařené soustředění v Mostě. „Tohle je moje první reprezentační akce, z pracovních důvodů jsem se nemohl zúčastnit a poté přišlo nešťastné soustředění v Mostě,"říkal Jan Bacovský a zároveň dodal, „tenhle turnaj ukáže, jak na tom jsme.“

Fanoušky České hokejbalové reprezentace se můžete stát na Facebooku http://www.facebook.com/ceska.hokejbalova.reprezentace .

Statistika pátečních utkání

Česká republika - Česká republika U20 4:2 (1:1, 2:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 15. Kubeš (Honický), 18. Kubeš (Kejř), 20. Hrabica (Roušal), 44. Kejř (Roušal, Růžička) - 9. Ondra, 41. Liboska (Zvonek)
Rozhodčí: Kokoška, Michailidis. Střely: 37:15. Vyloučení: 4:2. Využití: 0:1.

Sestavy:
Česká republika: Semera (Banda) - Hrabica, Příhoda, Tyburec, Pospíšil, Hák, Švanda, Růžička, Honický - Kubeš, Kejř, Kypet - Topolánek, Ogurčák, Martin Kruček - Roušal, Novák, Bacovský - Plzák, Jiří Kruček, Bílý.

Česká republika U20: Zelenka (23. Květoň) - Barva, Blaško, Peroutka, Hofmeister, Krejčí, Lev, Mrštný, Vašek - Švec, Štěpáník, Krejčík - Ingršt, Ondra, Chytrý - Franěk, Oslanec, Zvonek - Liboska, Polívka, Vostrčil.

Slovensko - Švýcarsko 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 15. Thron (Cvik , Cajman), 21. Madera (Chlebec).
Rozhodčí: Kokoška, Touš. Střely: 37:15. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:0.

Sestavy:
Slovensko: Jurošek (Komenda) - Sedláček, Madera, Martinusík, Javorčík, Chlebec, Cajman, Thron, Beninč, Cvik, Haring, Bakoš, Ondrušek, Lihan, Hraško, Sobol, Lajčák, Mach, Římský, Slachtič, Titka, Jakubčo, Kanich, Ecker, Minárik, Blahut.

Švýcarsko: Mäder (Schöpbach) - Herber, Renfer, Schorch, Rindlisbacher Simon, Rindlisbacher Stefan, Mëller, Walker, Luthi, Hefti, Tsuantz, Schildknecht, Mëtroz.

Rozpis turnaje

Sobota 29. ledna 2011

12:00 Česká republika - Švýcarsko - přímý přenos ČT4 Sport (11:55)
17:00 Česká republika U20 - Slovensko

Neděle 30. Ledna 2011

09:30 Česká republika U20 - Švýcarsko
12:00 Česká republika - Slovensko - přímý přenos ČT4 Sport (12:15)

Vstupné na celý den je 40 Kč.

Turnaj můžete sledovat na webu www.onlajny.cz. Pokud nemůžete přijít podpořit naše reprezentanty přímo do haly v Plzni, pak si nenechte ujít přímé přenosy na ČT4 Sport.

(s využitím webu www.hbcplzen.cz doplnil T. Březina)