Reprezentace

Kemp v Mostě se neuskutečnil!

Repre muži - Těžko by se našel pro poslední reprezentační akci lepší jednoslovný popis, než fiasko. Když se hráči a realizační tým sjížděli k hokejbalové hale v Mostě, aby zde absolvovali druhé soustředění v sezoně, netušili, že vše bude mít nečekaně rychlý konec.

Pod střechou haly totiž čekaly na hřišti mokré fleky místy se slévající až v louže, což by pro hokejbalisty zvyklé na venkovní podmínky nebyl žádný problém, pokud by v hale byl asfalt. Mostecký lěštěný beton však v kombinaci s vlhkou vrstvou místo hokejbalově přijatelného povrchu představoval spíš dokonalou klouzačku.

"První, co každého v takové chvíli napadne, je zdraví hráčů. Nikdo z nich se hokejbalem neživí, všichni musí chodit do práce. Vypustit hráče na takový povrch je jen a pouze hazard," popisuje nástalou situaci hlavní trenér reprezentačního výběru Drahomír Kadlec.

Pro hráče byl připraven sobotní dvoutréninkový program proložený obědem, společná večeře, nocleh, snídaně a nedělní modelový zápas s domácím týmem - vše muselo být za pět minut dvanáct stornováno. Sportovní hala Most, provozovatel a pronajimatel haly, obdržela objednávku plochy již v minulém roce, komunikace ohledně haly probíhala i v posledních pracovních dnech. "Ještě v průběhu týdne jsem si e-mailem potvrzoval, že hala bude pro nás k dispozici a v kolik hodin by mohl dorazit správce. Nepadla ani zmínka o tom, že by byl jakýkoli problém s povrchem. Přitom jsme se v sobotu na místě dozvěděli, že Sportovní hala se potíže s vlhkem snaží neúspěšně vyřešit už přes týden," říká vedoucí mužstva Adam Karnet. "Pokud bychom dostali byť i včera (pátek) večer zprávu, že s hřištěm je problém, mohli jsme operativně vše vyřešit a ušetřit hráčům v některých případech až mnohahodinovou cestu."

"Vedení Sportovní haly nám sice jako možné řešení nabídlo venkovní hokejbalové hřiště na druhé straně města. Dokonce jsme se na něj jeli podívat, protože jsme v té chvíli zvažovali jakoukoli možnost, jak soustředění uskutečnit. Čtvrt hodiny vzdálené hřiště s děravými mantinely, bez jakéhokoli zázemí a povrchem jako na parkovišti však nešlo vzít jako možná alternativa." - asistent trenéra Rostislav Kurfürst.

V průběhu toho hráči v hale ukázali, že nejsou žádné primadony, chopili se velkých stěrek a vysoušecích papírových rolí a pustili se sami do nápravy vlhkého hřiště. I když se kusy plochy dařilo úspěšně sušit, během několika chvil se na betonu opět srážela vlhkost ze vzduchu. Je třeba vyzdvihnout i pomoc hokejbalistů z Mostu, kteří sice jinak neměli s reprezentací nic společného, přesto ale přišli s vysoušením povrchu pomoci. "Tohle se jen tak nevidí a je to přesně ta věc, které si na hokejbalistech tolik vážím. Nedokážu si představit, že by si na sebe fotbaloví reprezentanti vzali tréninkové oblečení a na kolenou utírali povrch haly, aby mohli trénovat. Kluci ze všech týmů - reprezentanti, ta nejvyšší úroveň - na mě tímhle zase udělali dojem," nachází alespoň střípek pozitivna Drahomír Kadlec.

"Bohužel jsme s danou situací nemohli nic víc udělat. Přestože chyba leží jinde, než na našich ramenou, jsme se hráčům za tento ryze negativní zážitek omluvili. Vedení hokejbalového svazu se k celé záležitosti postavilo správně a uhradí hráčům veškeré cestovní výdaje," komentuje dál událost Karnet. I přes tuto navýsost nepříjemnou událost ale pokračuje příprava reprezentace na červnové mistrovství světa v Bratislavě podle původního plánu, tedy mezinárodním turnajem Pilsen Cup, který se odehraje na konci ledna v hokejbalové hale v Plzni. "S ohledem na to, že bychom alespoň jeden trénink z tohoto chybějícího srazu rádi nahradili v Plzni ještě před začátkem turnaje, budeme se snažit dostat nominaci k hráčům co možná nejdříve, aby mohli s takovou skutečností počítat ve svém pracovním vytížení," dodává asistent trenéra Kurfürst.

Fanoušky České hokejbalové reprezentace se můžete stát na Facebooku http://www.facebook.com/ceska.hokejbalova.reprezentace .