Reprezentace

Reprezentace se sejde podruhé

Skončila podzimní část extraligy, hráči mohou využít zimní přestávku k regeneraci a nabrání nových sil. Méně to platí pro hokejbalisty, kteří dostanou v tomto období příležitost bojovat v tréninku i v zápasech za reprezentační tým. Dozajista se za to ale nebudou zlobit.

Reprezentace od první soustředění v Plzni zeštíhlila. "Jak jsme předesílali již v říjnu, první kemp nám měl především ukázat co nejširší počet hráčů, kteří se svými výkony dostali do hledáčku reprezentace. V Mostě si chceme prohlédnout ty, kdo se do Plzně z různých důvodů nemohli dostavit a zkusit jejich spolupráci s hráči, kteří už minule předvedli dobrý výkon," říká k soustředění hlavní trenér Drahomír Kadlec.

Kemp se bude konat o víkendu 15. a 16. ledna v Areálu netradičních sportů v Mostě a stejně jako u zmiňovaného plzeňského soustředění jej utvoří tři delší tréninkové jednotky.

"Nebylo jednoduché výběr zúžit, protože při prvním soustředění předvedli všichni zúčastnění velkou snahu a kvalitní výkony. Část hráčů do Plzně vinou zranění a pracovních povinností nedorazila. Navíc se od té doby v lize zvládli ukázat i další hráči. Doufáme, že nás na rozdíl od října čeká podstatně méně omluvenek." dodává Kadlec.

Reprezentační příprava na Mistrovství světa v Bratislavě 2011 bude dále pokračovat plánovaným mezinárodním turnajem, který by se měl sehrát poslední lednový víkend a Češi by se měli utkat se třemi zahraničními konkurenty. "I když je mistrovství až v červnu, čas se nám už teď krátí, protože nabité ligové jaro reprezentaci téměř nic neumožní. I proto bychom z lednového soustředění a následného turnaje chtěli vytěžit maximum," připojuje ke slovům trenéra Kadlece vedoucí reprezentačního výběru Adam Karnet.

Fanoušky České hokejbalové reprezentace se můžete stát na Facebooku http://www.facebook.com/ceska.hokejbalova.reprezentace .