Reprezentace

Trenéři byli se soustředěním spokojeni

O prvním reprezentačním srazu se v minulých dnech napsalo poměrně hodně, a tak nadešel čas přejít od pouhých slov k praxi. O proběhlém víkendu se tak v hokejbalové hale v Plzni sešlo čtyřiadvacet nominovaných hráčů a tři brankáři.

Původně se na toto nejširší soustředění počítalo se třiceti hokejbalisty do pole a čtyřmi muži v masce, ale nečekaná vlna omluvenek, ať už z důvodu pracovních povinností nebo zdravotních nepříjemností, nakonec počet účastníků snížila.

Mezi hráči tak chyběli například původně pozvaní Petr Novák, Jan Bacovský, Aleš Kypet, Slavomír Švancar, Adam Roušal, Lukáš Plzák, Lukáš Hudeček nebo brankář Lukáš Heczko. Volná místa na soustředění tak vděčně zabrali náhradníci, jednoho chybějícího útočníka si operativně střihl domácí Marian Juráček. Trenéři Drahomír Kadlec a Rostislav Kurfürst rozdělili hráče do pěti formací podle barev, zelená - Martin Kadaně, Jan Hrabica, Pavel Kubeš, Ondřej Kejř a Michal Průcha, tyrkysová - Miroslav Růžička, Radek Honický, Radek Procházka, Martin Kovář a Ondřej Waber, šedá - David Tyburec, Jan Pospíšil, Tomáš Wróbel, Viktor Mlejnek a Josef Poláček, oranžová - Michal Bezděk, Tomáš Hák, Jakub Šindelář, Radim Štěpáník a Marian Juráček, černá - Tomáš Rejthar, Jan Příhoda, Martin Kruček, Libor Topolánek a Michal Trčka. Proti nim se v brankovišti činili Tomáš Semera, Jan Jirotka a Leoš Gerlich.

V sobotu dopoledne absolvovali reprezentační adepti nejprve rozcvičku a po ní série méně a středně složitých cvičení na střelbu a herní situace, po čemž následovalo krátké intermezzo s činkami. Po společném obědě se odpoledne rozjel první z dvojice herních tréninků, kdy jednotlivé pětice nastupovaly střídavě proti sobě v minutových intervalech. Po skončení hry se hráči přesunuli na večeři, ubytovnu a následně si vyšli týmově vyčistit hlavu od hokejbalu do centra Plzně. Nedělní dopolední trénink se nesl v naprosto stejném duchu, jako předchozí sobotní - tedy převážně hra s měřenými intervaly. Pak zbývalo jen ukončení kempu a hráči se rozjeli směrem ke svým mateřským klubům.

"S průběhem soustředění jsme byli převážně spokojeni. Hráči pracovali naplno, snažili se ukázat to nejlepší, co v nich je a vycházeli spolu dobře i v kabině. Tak to má být," říká hlavní trenér reprezentace Drahomír Kadlec. "Hráče pochopitelně budeme dále sledovat, neděláme podle jednoho víkendu žádné předčasné závěry. Na dalším kempu dáme také příležitost těm, kteří se nedostavili do Plzně. Za víkend jsme získali veliké množství poznatků," doplňuje Kadlec s odkazem na další plánovaný sraz, který by se měl uskutečnit v polovině ledna.

Fotogalerii ze soustředění si můžete prohlédnout na Facebooku, staňte se fanoušky České hokejbalové reprezentace! http://www.facebook.com/ceska.hokejbalova.reprezentace