CROSSDOCK Extraliga

Jan Nýdl načal Letohrad dvěma góly. Soupeře to zlomilo, ví kapitán Kert Parku

Obránce Kert Parku Jan Nýdl dovedl pražský tým do semifinále Play off CCM Extraligy, čímž dohromady se spoluhráči ukončili nelichotivou sérii svého týmu.

První část rozhodla o všem!

Kert Park zvládl klíčovou bitvu proti Letohradu bravurně a raduje se z postupu do semifinále. Viděli jsme z vaší strany ideální utkání, přesně tak, jak jste si ho představovali?

Přesně tak. Naštěstí nakonec série dopadla dobře. Důležité bylo, že jsme již první část vyhráli 4:0 a to rozhodlo o všem.

Vy jste soupeře přivítal dvěma slepenými góly hned v úvodu utkání. Byly to nejrychlejší branky, které jste v kariéře vstřelil?

Těžko říct, asi ano (zamyslí se). Soupeři moje góly moc nepomohly a zlomily ho.

Podívejme se, jak branky padaly. Jednalo se o úplně rozdílné situace…

Jednou to byla střela v přesilové hře mezi modrou a červenou čárou, podruhé jsem si sběhl k brance, prostrčil mu míček mezi nohama (gólmanovi Janu Šimarovi pozn. aut.) a naštěstí to tam spadlo.

Ve druhé sérii dokázala Plzeň vysoko zvítězit v Ústí nad Labem, nehledě na domácí prostředí Elby. Hrála výhoda vašeho hřiště roli i ve vaší sérii?

Určitě, domácí prostředí hrálo ohromnou roli! Trochu paradoxní pro nás je, že jsme se až v pátém zápase sešli kompletní a hned to bylo úplně o něčem jiném.

Déšť soupeře evidentně zaskočil, nám nevadil

Utkání navíc silně poznamenal hustý déšť. Jak jste se s nepřízní počasí vyrovnali?

Déšť nám nevadil. My jsme na něj byli připraveni, ale soupeře to evidentně zaskočilo.

Nyní jste absolvovali tři zápasy během pěti dnů a již v sobotu vás čeká cesta do východočeských Pardubic k prvnímu a druhému semifinálovému střetnutí. Jak jste na tom se silami?

Na množství zápasů příliš nezáleží. Navíc, když v pátém čtvrtfinále bylo rozhodnuto již po první třetině, měli jsme tedy možnost pošetřit síly. Nebude to tak hrozné.

Kert Park prolomil nepřízeň osudu, po třech čtvrtfinálových vyřazení jste postoupili mezi čtyři nejlepší týmy play off. Předpokládám, že v mužstvu panuje spokojenost...

Určitě, máme velkou radost. Jsme strašně rádi, že se nám to doma podařilo zlomit a postoupit.

Dá se tedy říci, že cíl Kert Parku pro letošní sezonu je splněný?

To nevím (usměje se). Já osobně to mám tak, že si vždy chci zahrát alespoň semifinále, protože vypadnout ve čtvrtfinále je zlé. Teď už ta sezona stojí za to.