CROSSDOCK Extraliga

Semifinálové karty jsou rozdány! Kladno vyzve Plzeň, obhájce titulu Kert Park

Po dvou středečních pátých zápasech čtvrtfinálových sérií jsou na světě dvojice pro semifinále. A nutno podotknout, že nakonec bez dramatického vývoje. K postupujícímu Kladnu a Pardubicím se totiž po hladkém průběhu rozhodujících zápasů připojila Plzeň a také Kert Park.

Před středečními zápasy nebylo ještě nic jasného. Kladno, jakožto vítěz základní části, čekalo na svého soupeře, kterým nemohly byt pouze Pardubice. Všechno záleželo, jak utkání v hlavním městě a také na severu Čech dopadnou. Se startem v podvečer začal zápas na hřišti Elby, kde dominovala Plzeň a po jednoznačné výhře 5:0 se mohla radovat z postupu. Západočeši po základní části skončili sice šestí, momentálně však už jsou mezi čtyřmi nejlepšími hokejbalovými celky v letošní sezoně.

Pro Mečouny tak zároveň hned po zápase bylo jasné, že je v semifinále čeká složitý soupeř, ostatně v play off tomu už jinak není. Plzeň bude tento víkend cestovat do středních Čech, tedy na Kladno. Tyto duely se už odehrají na zimním ČEZ stadionu, o atraktivitu tak bude postaráno a o dalších tahácích na tuto sérii vás už brzy naše redakce bude podrobněji informovat.

Poté, co byla rozuzlena první semifinálová dvojice, začalo být jasněji trochu více už i v té druhé. Pardubice totiž mohly začít bedlivě sledovat rozhodující utkání v Praze, protože bylo jasné, že právě ze zápasu mezi Kert Parkem a Letohradem vzejde soupeř pro Autoskláře. A podstatě po první periodě bylo jasné, že se obhájce titulu může začít chystat na Pražany, kteří v utkání dominovali a v deštivém počasí na plastu přehráli Východočechy jednoznačně 9:1. Je to sice jen jeden výsledek ve vyřazovací části, pro Pardubické ale určitě se zdviženým prstem, protože i tohle porovnání sil bude nesmírně zajímavé!

PRVNÍ DVA ZÁPASY SEMIFINÁLOVÝCH SÉRIÍ

HBC ALPIQ Kladno vs. HBC Plzeň (sobota 15.4. 2017, 11:00 a neděle 16.4. 2017, 11:00)

HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice vs. HC Kert Park Praha (sobota 15.4. 2017, 16:00 a neděle 16.4. 2017, 11:00)