CROSSDOCK Extraliga

Plzeň vyřadila favorizované Ústí! Rozhodla vyloučení, myslí si shodně Hubený s Krchem

Podle obou aktérů středečního rozhodujícího zápasu mezi Ústím a Plzní rozhodly přesilové hry. Ty byly sice vyrovnané 9:9, ale hned tři z nich odehráli Ústečtí v první třetině, což jim mohlo vzít mnoho sil.

Nemohl jsem na to jen koukat, říká o svém startu zraněný Michal Hubený

Přesto, že Ústí v sérii dvakrát vedlo, nedokázalo to dotáhnout do vítězného konce. Poslední rozhodující utkání na svém hřišti prohrálo a loučí se tak se sezonou. „Hodnotí se to těžce, je konec sezony. Myslím si, že jsme nezačali úplně špatně, ale Plzeň to pak vzala do svých rukou. Dostala se do hry přesilovkami, kterých bylo na první třetinu až dost. Zlomil nás asi druhý gól. Pak už jsme i málo stříleli,“ hledá hlavní příčiny neúspěchu Michal Hubený.

Série byla vyrovnaná, dospěla až do rozhodujícího pátého utkání, ve kterém však Ústí padlo 0:5. „V pátých utkáních to tak bývá, už jde o všechno. Jakmile jeden tým odskočí na dva góly, tak už se potom těžce hraje,“ hodnotí vysokou porážku kapitán domácích.

Ke konci druhé třetiny začalo poprchávat a hřiště začalo klouzat. Ústí je zvyklé na tomto povrchu hrát za každého počasí, a tak to pro něj mohlo být výhodou. „Asi nám to proběhlo hlavou, ale my jsme potřebovali hlavně dát kontaktní gól, což se nám bohužel nepovedlo. Měli jsme přesilovku, ale ani v té jsme nedokázali dát branku,“ říká smutně osmadvacetiletý hráč.

Na vyloučení se jednalo o vyrovnané utkání, ale Ústí bylo v první třetině hned třikrát na trestné lavici. „Myslím si, že ta častá vyloučení rozhodla zápas. Vzalo nám to spoustu sil. Hraje to osm lidí, takže to pak v závěru chybělo, ale na to se nesmíme vymlouvat. Měli jsme to utkání začít asi aktivněji a dostat Plzeň pod větší tlak. Málo jsme stříleli na bránu,“ upozorňuje Hubený na nedostatky Ústí.

Michal Hubený se před prvním čtvrtfinálovým zápasem zranil. Na předzápasovém tréninku si zlomil nos, ale i přes toto zranění se rozhodl zasáhnout do rozhodujícího utkání. Chtěl tím nabudit tým? „Určitě mě to napadlo, a hlavně jsem chtěl tomu týmu tím pomoct. Nemohl jsem na to jen koukat, takže prostě pátý zápas a už se není na co šetřit,“ říká na závěr.

0:5 je pro soupeře krutý výsledek, přiznává Martin Krch

Plzeň odjížděla do Ústí na pátý zápas posilněna dobrými pocity z nedělní výhry. Možná i to jí pomohlo vstoupit do utkání klidněji. „Myslím si, že ze začátku to bylo dost vyrovnané, ale bylo vidět, že jsme víc chtěli a připravili jsme se dobře na ten zápas. Dali jsme první gól, uklidnili jsme se a pak nám to tam napadalo. Vyhráli jsme, jdeme dál a jsme za to rádi,“ říká spokojeně Martin Krch.

Plzeňští si jeli na sever Čech pro postup, ale určitě nepředpokládali, že rozhodující utkání by mohli vyhrát takovým rozdílem. „Určitě jsme čekali, že ta série bude vyrovnaná, jeli jsme sem vyhrát, nebudu tvrdit, že ne. Myslím si ale, že 0:5 je pro soupeře docela krutý výsledek. I když si myslím, že dneska jsme byli lepší a potvrdili jsme to,“ říká spokojeně dvaadvacetiletý hráč.

Ke konci prostřední části začalo poprchávat, což by přeci jen mohlo hrát do karet ústeckým hráčům, na hřišti to však bylo obráceně a lepší pohyb po hřišti měla Plzeň. „Vůbec jsme se nebáli, protože po zápasu s Kertem jsme se na to připravili. Koupili jsme si pořádnou obuv, obuli jsme se na to a myslím si, že jsme potvrdili, že ty boty na tomto povrchu, když prší, jsou opravdu dobré. Potvrdilo se to i nám a jsem za to rád,“ poukazuje Krch na to, že nepodcenili ani tuto maličkost.

Co podle střelce dvou branek rozhodlo celé utkání? „Náš rychlý gól ve druhé třetině. Pak jsme přidali druhý, na to třetí a už jsme si to pohlídali. Myslím si, že jsme byli víc trpěliví, hlavně koncentrovaní a né tolik vylučovaní jako soupeř.“ Nyní čeká Plzeň Kladno, vítěz základní části, proti kterému nastoupí v semifinále. „Už jsme si to s nimi minulý rok zkusili, tak doufám, že letos budeme šťastnější. Myslím si, že to bude zase vyrovnané a bude to pěkný hokejbal,“ těší se na semifinále Krch.