CROSSDOCK Extraliga

Je dobojováno! Do semifinále po jasné výhře postupuje Plzeň

Čtvrtfinálová série mezi Plzní a Ústím byla velmi vyrovnaná. O postupujícím do semifinále musel rozhodnout až poslední pátý zápas, který se více podařil Plzni. Ta zvolila v první třetině trpělivou hru a v prostřední části udeřila.

Začátek utkání byl z obou stran trpělivý a několik šancí bylo vidět na obou stranách. Hosté se dostali více do hry díky přesilovým hrám, které jim Ústí nabídlo hned třikrát. Ústečtí však bránili velmi zodpovědně a nedovolili hostům skórovat. První třetina tak žádnou branku nepřinesla a do šaten odcházeli hráči za stavu 0:0.

Plzeňští si vytvořili důležitý náskok v prostřední části

Také úvod druhé třetiny přinesl hned tři vyloučené hráče, ale hosté se dokázali prosadit až ve hře pět na pět. Martin Krch napřáhl na modré čáře a trefil růžek bandovy branky. A o čtyři minuty později bylo domácím ještě hůře. Po Benediktovi se o chvíli později prosadil také Krch, který svojí druhou brankou poslal hosty do vedení 0:3.

V závěru ještě dva góly a čisté konto pro Kráčinu

Ústí rozhodně nic nevzdalo a do poslední části vstoupilo ve velké rychlosti. Díky tomu si vytvořilo tlak, z čehož těžilo velké množství šancí. Ani jedna však neskončila až za zády Kráčiny. A tak opět udeřila Plzeň. Také Ondřej Benedikt se mohl radovat z druhé branky v utkání. Po něm se prosadil ještě Ondřej Malý, který tak uzavřel výsledek zápasu na konečných 0:5 a odstartoval tím plzeňskou radost z postupu do semifinále.

5. čtvrtfinále:

Elba DDM Ústí nad Labem vs. HBC Plzeň 0:5 (0:0, 0:3, 0:2)

Konečný stav série: 2:3

Branky a nahrávky: 24. Krch (Malý), 28. Benedikt (Kolařík, Vodrážka), 29. Krch (Průcha), 42. Benedikt (Kolařík), 44. Malý (Průcha, Krch).

Elba DDM Ústí nad Labem: Banda – Kváš, Švanda, Růžička, Poláček, Kučera, Šilínek – Červinka, Štěpánek, Soukup, Hubený, Langthaler, Patzelt, Baxa, Bím, Peschout, Pilař, Sedláček.

HBC Plzeň: Kráčina – Vodrážka, Vágner, J. Benedikt, Pokorný, Hanuš, Kastner, Kalavír – O. Benedikt, Pejchar, Kolařík, Krch, Průcha, Malý, Kunzmann, Gřonka, Krásný, Forejt, Pauer, Kejř.

Ohlasy trenérů:

Jaroslav Pavlík (Elba DDM Ústí nad Labem) – „Asi není co hodnotit, série je 2:3. Plzeň dneska hrála podstatně jednodušeji, než my. Tlačila se to střelby a mají za to postup. Postup je zasloužený, sportovně gratuluji Plzni a pro nás sezona končí.“

Michal Edl (HBC Plzeň) – „Výborné pocity, utkání jsme zvládli, porazili jsme soupeře a jdeme do semifinále. Jsem šťastný. Doufal jsem, že když budeme trpěliví a budeme pokračovat v nějakým herním systému, že to zvládneme, a to se mi nakonec potvrdilo. Některé pasáže byly chvílemi vyrovnané, ale po první brance se to strhlo na naší stranu.“