CROSSDOCK Extraliga

Kert Park doma zničil Letohrad, hotovo bylo po devíti minutách

Za hustého deště zvládl Kert Park Praha klíčové domácí vystoupení proti Letohradu, kterého před vlastními fanoušky zničil poměrem 9:1! O postupujícím do semifinále bylo jasno již po devíti minutách zápasu, během kterých si Kert Park vypracoval čtyřbrankové vedení.

Drtivý nástup Kert Parku srazil soupeře do kolen

Domácí hokejbalisté Jeleny od úvodní minuty rozhodně nešetřili. Brzké vyloučení Jana Luxe potrestal gólem ve druhé minutě zápasu obránce Jan Nýdl, stejný hráč se následně převtělil do role útočníka a po otočce kolem branky velmi rychle navýšil náskok pražského týmu. Domácí celek měl v úvodních minutách hodně navrch, Letohrad se k útočnému snažení příliš nedostával. Brankář Jan Šimara navíc musel během několika minut ještě dvakrát tahat balonek zpoza svých zad.

Martin Pala předvedl pohlednou kombinaci s Lukášem Plzákem a následně poslal míček potřetí do letohradské branky. Dělostřelecké představení Kert Parku v prvním dějství dokončil v čase 8:23 tvrdou ranou Martin Kruček. V deváté minutě utkání byl stav již 4:0! Následně se hra přece jen trochu vyrovnala, hosté se těšili z přesilové hry po faulu hokejbalového gentlemana Martina Kručka.

Hustý déšť nahrával domácím, Šimara po šestém gólu střídal

Ani po přestávce se styl a obraz hry na Lužinách vůbec nezměnil. Domácí hokejbalisté hráli v pohodě, dařilo se jim stále tvořit brankové příležitosti a také navyšovat vedení. Pátá trefa čtvrtého týmu základní části přišla ve dvojnásobné přesilové hře. Brankář Šimara nejprve ukázal svoje kvality při rozštěpu proti zakončení Tomáše Fejfara, vzápětí již ale inkasoval z hokejky Jiřího Kručka. Mokrý povrch příliš nenahrával kombinačnímu hokejbalu, v tomto případě, na rozdíl od druhého čtvrtfinále v Ústí nad Labem, se výhoda domácího prostředí ukázala jako rozhodující.

Skóre druhé třetiny se ještě více posunulo. Útočník Tomáš Fejfar si před brankou šikovně počíhal na vyraženou střelu Vyskočila a následně hladce poslal pošesté míček za brankáře Šimaru. Letohradská opora se rozhodla po této trefě opustit brankoviště a přepustit své místo pro Michala Šupíka. Pro toho to byl velmi ostrý a nepříjemný start, hned v úvodu ho Kert Park zasypal velkým množstvím střel. S čistým kontem vydržel více než šest minut, v závěru druhého dějství ho však překonal Jakub Bureš.

Kert Park si v závěrečném dějství postup pohlídal

Letohrad po příchodu z kabin na poslední třetinu tušil, že s jeho postupovými ambicemi to nevypadá vůbec dobře. Hosté si ve třetí patnáctiminutovce vypracovali několik slušných příležitostí, alespoň čestná branka Jelenů v pátém čtvrtfinále však zatím nepřišla. Jistý brankář Petr Mikl na posledních osm minut přepustil své místo Dominiku Paprancovi, který si tak také vyzkoušel příchuť play off.

Střídání brankářů proběhlo již za stavu 8:0, nahození Blaška totiž milimetrově tečoval za záda brankáře Šupíka Tomáš Wróbel. Zbytek duelu se již pouze dohrával, definitivní razítko na výhru 9:0 dal tři a půl minuty Tomáš Fejfar. Nakonec se přece jen hosté také zaradovali, čestnou trefu se postaral Ondřej Šír. Po závěrečné siréně mohla vypuknout postupová radost Kert Parku Praha, ten si po třech čtvrtfinálových vyřazení v řadě vyzkouší semifinále proti pardubickému Autosklu.

HC Kert Park Praha – SK Hokejbal Letohrad 9:1 (4:0, 3:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 3. Nýdl (Fejfar), 7. Nýdl (Wróbel), 8. Pala (Plzák), 9. Kruček M. (Nýdl), 21. Kruček J. (Kruček M., Pala), 23. Fejfar (Vyskočil, Suda), 29. Bureš (Pala, Kruček M.), 42. Fejfar (Šperl) - 42. Šír (Anýž, Věchet)

HC Kert Park Praha: Mikl (Papranec) – Nýdl (C), Dulava, Šperl, Skalník, Bureš, Blaško, Bošák – Fejfar, Kruček M., Wróbel, Kruček J., Kovář, Roznberg, Sitter, Plzák, Suda, Vyskočil, Pala, Javorka.

SK Hokejbal Letohrad: Šimara (od 23. Šupík) – Adamec, Böhm, Teplý, Hejtmánek J., Vychytil, Věchet, Anýž – Halbrštát (C), Lux J., Lajčiak, Lux O., Hejtmánek D., Košťál, Šír, Cvejn, Běloušek.

Ohlasy trenérů:

David Kuna (trenér HC Kert Park Praha): „Výsledek hovoří za vše. Do zápasu jsme chtěli aktivně vstoupit a chtěli zápas rozhodnout v první třetině, což se nakonec podařilo. Po bitvě je ale každý generál. Za naši hru jsme si postup zasloužili a navíc se nám podařilo zlomit bariéru v podobě Jana Šimary. Dnes mu to úplně nevyšlo, nám to tam naopak napadalo. Mužstvo má ohromnou sílu, jakmile si věří, tak je schopno porazit kohokoliv. Počasí hře úplně nepřálo, ale byla tu skvělá atmosféra. Chtěl bych zároveň poděkovat Letohradu za vynikající a férovou sérii.“

Filip Červinka (asistent trenéra SK Hokejbal Letohrad): „Do utkání jsme vstoupili dobře připravení a nahecovaní, říkali jsme si, že musíme být důrazní v našem předbrankovém prostoru a i na druhé straně, kam jsme se nakonec moc nedostali. Soupeř nás od začátku předčil v pohybu. Je pravda, že pršelo, rozhodně se na to nechci vymlouvat, ale bylo to znát, protože jsme byli v každém souboji o krok později a Kert Park toho maximálně využil. Domácí byli lepší, důraznější a rozhodli zápas již před polovinou a my jsme posléze chtěli utkání hlavně dohrát se ctí.“