CROSSDOCK Extraliga

Pardubice hladce propluly do semifinále. Rozhodla kvalita soupeře před brankou

Ještě v posledním hracím víkendu v základní části reálně viselo ve vzduchu, že by mohlo dojít na hodně zajímavé čtvrtfinále mezi Pardubicemi a Hradcem Králové. Autoskláři však nakonec ztratili všechny body v Sudoměřicích, a to se ukázalo jako rozhodující.

První zápas byl nejtěžší, myslí si trenér Pardubic

Vraťme se na začátek rozebírané série, tedy dva týdny nazpět. Pardubice vstupovaly do čtvrtfinále v domácím prostředí a Kovo tak mohlo jenom překvapit. A k tomu klidně mohlo dojít! Ze začátku třetí třetiny totiž bylo vyrovnáno na 1:1, v tu chvíli ale nikdo ještě nemohl vědět, že nerozhodný stav, nepočítáme-li 0:0, se už v dalších zápasech opakovat nebude. „Nejtěžší bylo jednoznačně to první utkání,“ potvrzuje pardubický trenér Jiří Mašík. „Dlouho jsme vedli, hosté pak vyrovnali, ale potom se projevila naše zkušenost a došli jsme k těsnému vítězství,“ dodává.

Trenér pražského celku zase viděl největší šance pro vítězství svého týmu ve třetím utkání, kdy však Kovo doplatilo na neproměněné šance. Těch sice nemělo několik, v takto důležitých zápasech, navíc proti těžkému soupeři, by však měly být proměněny. „Když nedáte góla, nemůžete vyhrát,“ glosuje Tomáš Herstus, trenér Pražanů a pokračuje: „Otevřeli jsme hru, abychom se dostali k vyrovnání. To se ale nestalo, takže jsme obdrželi další tři branky, což však nic neřeší.“

Kovo bojovalo, obhájci neměli jednoduchou práci

Spokojenost tak po třetím utkání byla na lavičce Autosklářů, pro které to tak nakonec bylo hladké proplutí do další části play off. „Samozřejmě jsme spokojeni,“ usmíval se Mašík. „Už před rozhodujícím zápasem jsem na mužstvu cítil obrovské odhodlání, takže i to, že jsme si přijeli pro vítězství,“ byl přesvědčen trenér loňského mistra s tím, že další věcí, se kterou na Kladno, kde se utkání odehrálo, cestovali, byla vidina nedělního volna.

Podle postavení v tabulce bylo jasné, že papírovým favoritem jsou jednoznačně pardubičtí hokejbalisté. Ti z Kova však zažili povedenou základní část a velkým úspěchem pro ně jednoznačně bylo i vybojování play off, které si nezahráli několik sezon po sobě. „Tuto roli jsme přijmout museli, ať už vzhledem k minulému roku nebo k našemu umístění po letošní základní části,“ je si vědom trenér postupujícího celku a pokračuje: „Kovo všechny zápasy bojovalo, takže musím přiznat, že to nebylo vůbec jednoduché.“

Vyřazení mrzí pochopitelně vždycky, i trenér Kova však ví, že jeho tým zažil povedený ročník a čtvrtfinále, byť nejkratší možné, pro něho bylo podstatě za odměnu. „Rozhodla kvalita soupeře v zakončení, pro nás to však byla úspěšná sezona. Více mě ale trápí, že máme uzavřené hřiště, než že jsme vypadli z play off,“ uzavírá Herstus.