CROSSDOCK Extraliga

Piráti nepropadli. Hradec byl na první kolo těžký soupeř! upozorňuje trenér Kadlec

Jeden semifinalista letošního ročníku CCM Extraligy byl na světě v sobotu odpoledne a druhý zase v neděli hodinu po poledni. Řeč je o Pardubicích a především pak o Kladnu, které jeden domácí zápas ztratilo a o to více se tak muselo snažit na hřišti Hradce.

Museli jsme pořádně zabrat, abychom postoupili

Loňský účastník finále musel do Hradce Králové cestovat obezřetný, jelikož další prohra by znamenala případně i mečbol Pirátů. Dvě branky během první třetiny třetího zápasu v sérii však rychle Středočechy zklidnily. „Po výhře na Kladně jsme nějakou šanci cítili, to nás ale možná svázalo. První třetina sobotního zápasu prakticky rozhodla celé utkání, sice jsme pak snížili, ale více se nám nepovedlo,“ ohlíží se za třetím střetnutím hradecký asistent trenéra Petr Novák.

Hradečtí se v sobotu dostali ke snížení chvíli poté, co neproměnil trestné střílení Mitra. Rozhodně tak ještě pro domácí nebylo po zápase, jelikož definitivní potvrzení výhry Alpiqu přišlo až necelé čtyři minuty před koncem třetí třetiny, kdy se hosté dostali do dvoubrankového odskoku. „Věděli jsme, že Hradec nedá kůži zadarmo. Snažil se nám to znepříjemnit, což se mu dařilo. Kromě prvního utkání, kdy jsme vysoko zvítězili, jsme jinak museli pořádně zabrat, abychom postoupili,“ je si vědom trenér rysů Drahomír Kadlec.

I druhé utkání pod Bílou věží začali o hodně lépe hosté, kteří opět vsítili poměrně brzkou branku. „Proti Kladnu se hraje těžko, když vede a je rázem sebevědomější. Ono se proti němu hraje složitě, i když nevede,“ usmívá se Novák a pokračuje: „Úvodní branky jsme se samozřejmě báli, jenomže jen bránit, to je jako čekání na smrt. Ostatně to se nám vymstilo v prvním utkání série.“

V neděli rozhodly přesilové hry

Čtvrtý zápas série byl opět hodně vyrovnaný a určitě i více než ten sobotní, tedy třetí. „Za stavu 2:2 rozhodlo naše zbytečné oslabení, Kladno hraje přesilovky dobře, pak jsme už další ztrátu dotáhnout nedokázali,“ smutnil Novák. Hradečtí se však vehementně snažili a chtěli si vynutit i středeční rozhodující bitvu ve středních Čechách, v některých chvílích tak musel Alpiq hodně odolávat a především bránit oslabení. „Z naší strany to stále není ideální, vidí to trenéři, ale i hráči. Máme ve hře občas výpadky, věřím ale, že postupem mezi čtyři nejlepší týmy se tyto věci rychle vymažou,“ přeje si trenér Kadlec.

Hradecká cesta tak letos končí sice vyřazením ve čtvrtfinále, rozhodně ale ne neúspěchem. Piráti totiž zvládli nelehký úkol, tedy vyhnout se play out a zamířit do play off. Na poslední chvíli se jim to těsně povedlo a vyřazovací část ukázala, že to rozhodně nebylo náhodou. „Za přispění Petra Nováka a Honzy Bacovského to v Hradci šlo hodně nahoru. Vzali to za správný konec, nabalili se na ně mladí hráči, mají čtyři pětky a zřejmě i dobře natrénováno,“ přidává svůj pohled trenér Kladna. „Já jsem se sérií spokojený, předvedli jsme až na první utkání na Kladně a první třetinu v sobotním domácím zápase dobré výkony,“ je na tým hrdý Petr Novák.