CROSSDOCK Extraliga

Statistikám v play off vévodí Dominik Barnošák, k vidění byly zatím čtyři hattricky!

Letošní vyřazovací část CCM Extraligy má za sebou už slušnou porci zápasů, přesněji dva odehrané víkendy. Statistiky produktivity tak pochopitelně už nepatrně nabobtnaly. Kanadské bodování základní části ovládli hráči pražského Kert Parku, zajímá vás, nejen jak si daří oni?

Kladenský drtikol pálí ostrými!

Dohromady sedmadvacet branek a devětatřicet asistencí zaznamenala dvojice Tomášů Wróbela a Fejfara z Kert Parku za základní část. S blížící se vyřazovací částí se zase rozstřílel kladenský Dominik Barnošák a dalo se tak očekávat, že o sobě dají vědět i další hráči, kteří jsou jako dělaní pro play off hokejbal.

Zmiňovaný Barnošák pak skutečně dokázal navázat na svoje trefy ze čtyřech zápasů ve dvou víkendech ještě v základní hrací části a během čtyřech duelů ve čtvrtfinále dokázal dostat míček do branky Hradce Králové hned pětkrát! Pravda, bylo to i při východočeské hře bez brankáře, každopádně i to se ve vývoji zápasů jednoznačně počítá a společně s jednou asistencí je z toho šest kanadských bodů.

Hattricky rostou jako houby po dešti

Druhý flek pak patří dalšímu hráči z Kladna. Daniel Hnízdil patří mezi čtveřici hráčů, kteří dokázali v prozatímních zápasech letošního čtvrtfinále zaznamenat hattrick. K dalším patří hradecký Patrik Mitra, letohradský Ondřej Běloušek a už jednou zmiňovaný Tomáš Fejfar, ke kterému se ještě dostaneme. Zpět však ke Hnízdilovi, jelikož ten ke třem bodům za branky přidal i stejný počet asistencí a se svým spoluhráčem se tak vlastně dělí o pomyslné první místo v produktivitě.

A nyní ještě krátce k ofenzivním zbraním Kert Parku. Ty totiž dokázal Letohrad prozatím poměrně eliminovat, i tak se však Tomáš Fejfar dokázal hned v první zápase, jak už bylo zmiňováno, hned třikrát prosadit. V dalších třech střetnutích na to však už nenavázal a Wróbel pak za čtyři utkání má na kontě pouze dvě nahrávky.

Mezi nahrávači na góly pak vévodí trojice hráčů. Kladenský Martin Kohout, letohradský Petr Vychytil a hradecký Jan Bacovský. Všichni se čtyřikrát podíleli na brance svého mužstva. Zatímco první dvojice má možnost ještě svůj účet rozšířit, Bacovského mužstvo po vyřazení už v letošní sezoně žádné utkání neodehraje a na českého reprezentanta tak nyní čeká už jen individuální příprava na červnový šampionát, kde s největší pravděpodobností nebude chybět.

Kdo to vzadu „zamkl“?

A když už je řeč o mistroství světa v Pardubicích, nemůžeme vynechat ani čísla brankařů. Do skvělé formy se totiž rozchytal pardubický David Stárek. I když oproti jiným konkurentům odchytal jen tři zápasy, čísla jsou neúprosná! Dvě obdržené branky, tedy jedno čisté konto, úspěšnost 96,15% a pro matematické fajnšmekry ještě jedno číslo, a to 0,67 branek na zápas!

Kdo pardubickému fantomovi šlape na paty? V této chvíli vyloženě nikdo, ovšem jak bylo zmíněno, ostatní konkurenti mají odchytáno většinou o zápasy navíc. Tedy, letohradský Jan Šimara inkasoval zatím šest branek, úspěšnost se mu vyšplhala na 94,92%, 1,50 gólů na zápas a především jedna vychytaná nula musí být proti ofenzivní síle Kert Parku pro Šimaru velice cenná!

Jak je to v play out?

Na závěr také nesmíme zapomenout, že se nehraje jen play off, ale také play out. Čtveřice týmů, bojující o to, kdo si zahraje baráž o CCM Extraligu, má za sebou sice pouze jeden zápas. Z těch však vyčnívají čtyři kanadské body mosteckého Tomáše Chyby, které nasbíral v zápase proti Rakovníku, a to za dvě branky a stejný počet asistencí.