CROSSDOCK Extraliga

Letohrad eliminoval nejlepší útok. Brankář Jan Šimara: Porveme se o postup!

Středa 12. dubna bude pro čtyři mančafty klíčovým datem. Na programu budou v Praze a v Ústí nad Labem rozhodující čtvrtfinálové duely, ze kterých vzejdou soupeři pro Kladno a Pardubice.

Byli jsme lepší, soupeře moc gólman nepodržel

Již před startem čtvrtfinálové série se o této dvojici mluvilo hodně. Zvládne Letohrad ubránit nejlepší útok v lize? Jak se povede oběma brankářům? A právě faktor gólmanů mohl být rozhodující v nedělním utkání, ve kterém si Jeleni vystříleli návrat do Prahy. „Jsme stoprocentně spokojeni,“ začal hodnocení brankář Jan Šimara a ohlédl se po příčinách vysokého vítězství Letohradu ve čtvrtém čtvrtfinálovém střetnutí: „Zlepšili jsme náš výkon a hlavně více stříleli. Soupeře navíc gólman moc nepodržel. Byli jsme prostě lepší.“

V dosavadním průběhu play off vždy sobotní utkání patřilo Kert Parku, v neděli se zase radovali Jeleni. V prvním domácím zápase se Letohrad prosadit nedokázal, do odvety ale přišel s taktickou změnou. „Přestali jsme stavět naši první formaci na jejich a nechali to hrát, jak to šlo po sobě. Chtěli jsme něco změnit a přineslo to úspěch,“ raduje se jednička Jelenů neskrývající úsměv na své tváři.

Čisté konto má obrovskou cenu

Právě Jan Šimara byl po třígólovém střelci Ondřeji Bělouškovi nejvýraznějším faktorem a strůjcem druhého letohradského vítězství. Pochytal šestadvacet střel soupeře a čistého konta si krátce po zápase velmi cenil. „Nula je hodně cenná. Dařilo se nám eliminovat střely z kruhů, problémy nám však dělala častá přečíslení soupeře ve dvou proti jednomu,“ popsal Šimara.

V sobotu letohradský brankář navíc inkasoval pouze jednou, branka Kert Parku navíc byla velmi šťastná. „Byla to hodně zmatená situace,“ začala s popisem opora Jelenů. „Kovář mě z rohu trefil do břicha, já jsem míček pouze vyrazil a ještě ztratil hokejku. Podařilo se nám odpálit míček, který však byl šťastně zachycen na červené čáře. Spoluhráč mi hokejku podával a soupeř mezi tím po několika odrazech dostal míček do sítě. Byla to velká náhoda, ale o tom to je,“ bral Šimara rozhodující trefu ze sobotního střetnutí s nadhledem.

Chceme vyhrát a postoupit!

Velký otazník visí nad faktem, co nás vlastně čeká ve středu. Hrát se bude od 19:30, což může pro brankáře znamenat řadu nepříjemností. „Uvidíme, jaké bude světlo, zda se bude odrážet nebo ne. Záležet bude až na konkrétních podmínkách,“ předpokládá Jan Šimara. „Chceme prostě vyhrát a postoupit,“ rázně nastínil plány Letohradu. „Nesmíme dostat gól,“ odlehčil na závěr.