CROSSDOCK Extraliga

Rozhodovat budou maličkosti, jsou si vědomi brankáři Kráčina s Bandou

Po prvních dvou zápasech, které se odehrály na ústeckém hřišti, byla série vyrovnaná a totéž platí i po čtyřech utkáních. O postupujícím do semifinále mezi Plzní a Ústím tak musí rozhodnout až poslední duel, který se uskuteční opět na severu Čech.

Ústí nám dalo lekci z produktivity, má jasno Petr Kráčina

Plzni se podařilo vyhrát druhé utkání na hřišti soupeře, celá série se tak přesunula na její hřiště za stavu 1:1 a Plzeňským se hrálo po vítězství určitě lépe. I tak si však připsali prohru. „Nevyšel nám začátek zápasu. Po první třetině jsme prohrávali 0:2. Druhá třetina byla vyrovnaná a myslím si, že jsme v ní měli víc ze hry. Když už jsme se dostali do tlaku, opět jsme dostali gól. Bohužel nám Ústí dalo v sobotním zápase lekci z produktivity,“ hodnotí prohrané utkání Petr Kráčina.

V neděli tak hrála Plzeň o všechno, rozhodně chtěla sérii ještě prosloužit a vybojovat si šanci na postup. „V neděli jsme už neměli co ztratit, ale nechtěli jsme hned od začátku bláznit. Pomohlo nám, že jsme dali první gól. Bohužel jsme znovu dostali laciným gólem Ústí do hry. Potom jsme ukázali, že ještě sezonu končit nechceme. Dali jsme do zápasu všechno, což se nám nakonec vyplatilo,“ měl po vyhraném zápase radost jednadvacetiletý brankář Plzně.

O postupujícím tak musí rozhodnout až páté utkání, které se odehraje v Ústí. Co je potřeba zlepšit? „Pořád je co zlepšovat. Pozor si musíme dát na zbytečné fauly, Ústí má přesilovky dobře nacvičené a není jednoduché je bránit. Rozhodovat budou opět maličkosti, stejně jako v každém zápase této série. Když budeme hrát svoji hru a plnit pokyny trenérů, tak vyhrajeme,“ říká odhodlaně Kráčina.

Ten zatím odchytal všechny čtyři utkání. Obdržel sice jedenáct branek, ale i tak několikrát podržel svůj tým. „Moc spokojený nejsem. V každém zápase jsem dostal minimálně jeden hodně laciný gól. Doufám a udělám všechno pro to, abych klukům v posledním zápase pomohl a mohli jsme slavit postup do semifinále,“ přeje si mladý brankář.

Bylo nás plné hřiště a soupeř byl všude o krok pozadu, říká Zdeněk Banda

Celá série se přesunula na plzeňské hřiště za stavu 1:1. První venkovní zápas vyzněl pro Ústí lépe a v sérii se dostalo opět do vedení. „Sobotní utkání jsme drželi od začátku pevně ve svých rukách. Přispěl k tomu i první gól. Věděli jsme, že sobotní výsledek utkání bude pro naši pohodu a vývoj v sérii důležité zvládnout, a i tak jsme k tomu přistoupili. Bylo nás plné hřiště a soupeř byl všude o krok pozadu,“ říká brankář Ústí Zdeněk Banda.

V celkově čtvrtém zápase série měla Plzeň nůž na krku, utkání se jí ale podařilo a vyhrála ho 3:2. „V neděli jsme také nezačali špatně, ovšem odhodlaná Plzeň byla o něco lepší a první gól jim dodal potřebný klid. Když jsme vstřelili kontaktní gól na 3:2, tak soupeř trochu znejistil, ale i tak si Plzeň náskok udržela,“ hodnotí utkání pětatřicetiletý brankář.

„Neúspěchem pro nás v této sérii jsou určitě častá vylučování. Tím soupeře vždy dostaneme do hry. Ve středu budou rozhodovat opět maličkosti. To, kdo udrží nervy, i to, kdo dá první gól. Zlepšit musíme přesilové hry, tam se zatím nedaří tak, jak bychom si představovali, a hlavně nebýt vylučovaní,“ je si vědom hlavních nedostatků Banda.

Velezkušený strážce ústecké svatyně v sérii zatím odchytal tři utkání, ve kterých inkasoval sedm branek. Jak je se svým výkonem zatím spokojený? „Svůj výkon se mi hodnotí špatně, je to spíše otázka pro někoho nestranného, kdo sleduje sérii. Ale můžu říct, že si play-off užívám,“ nezastírá závěrem Banda.