CROSSDOCK Extraliga

Páté duely o všechno! Favorité hrají doma, využijí toho k postupu?

Postup nebo konec! Nesmírně vyrovnané čtvrtfinálové série se odehrávají mezi Plzní proti Ústí nad Labem a také mezi Kert Parkem a Letohradem.

Elba DDM Ústí nad Labem vs. HBC Plzeň, středa 12.04.2017 v 17:30

Stav série: 2:2, (4:3p, 1:2, 4:2, 2:3).

Od této série se očekávalo, že by mohla být ve čtvrtfinále tou nejvyrovnanější. A to se také potvrdilo! Od prvního zápasu je to přetahovaná, kterou lépe začali Severočeši, druhý venkovní zápas však zvládli lépe hosté a stejný kolotoč výsledků to byl o týden později i na západě Čech. Je tak zřejmé, že středeční rozhodující duel přineseme nesmírně vyrovnanou bitvu, která rozhodně nemá favorita.

Pro hráče Elby však určitě bude hrát roli domácí prostředí, ve kterém pochopitelně většina týmů bývá silnější. Konečné postavení v tabulce po základní části ze strany Mečounů však může být matoucí. I výkony Plzně šly totiž nahoru a ve vyřazovacích bojích by měly gradovat. Jak však tento duelu dopadne? Jasně bude až ve středu večer!

HC Kert Park Praha vs. SK Hokejbal Letohrad, středa12.04.2017 v 19:30

Stav série: 2:2, (4:2, 1:4, 2:0, 0:4).

Pokud nějaká série v play off dojde až do rozhodujícího duelu, je to jednoznačná známka, jak vyrovnané souboje to musí být. A to pochopitelně platí i při střetnutí pražského Kert Parku s východočeským Letohrad. Jeleni určitě nebyli v roli favorita, jelikož Pražané v základní části odšpuntovali ofenzivní jízdu a chtěli ji přenést i do vyřazovacích bojů. Letohradští se s tím však dokázali perfektně vyrovnat a v posledním duelu, který vyrovnával sérii na 2:2, dokonce nedovolil Kert Parku vstřelit ani jednu branku!

Co by tedy mohlo rozhodovat? To je na jednu stranu velice složité určit, na tu druhou však zcela jednoduché. Pokud se celek z hlavního města vrátí ke hře, kterou praktikoval po skoro celou dobu základní části CCM Extraligy, tedy ofenzivní jízdě, budou to mít hokejbalisté z Letohradu velice těžké. Na druhou stranu, pokud Jeleni navážou především na vítězné výkony ze druhého a čtvrtého utkání, ze kterých vzešli s pozitivním skóre 8:1 (!), bude nečekaný semifinalista na světě!