CROSSDOCK Extraliga

Střípky ze CCM Extraligy: Rysi potopili pirátskou kocábku, vyLuxují jeleni Lužiny?

Máme za sebou druhý čtvrtfinálový víkend CCM extraligy, ale známe pouze polovinu semifinalistů. Pardubičtí koně do semifinále doklusali nejkratší možnou cestou. Dalším postupujícím jsou rysi z Kladna. Zbylé dvě série jsou vyrovnané a čekají nás tak rozhodující pátá utkání.

Koně zadupali vosy do země a stali se prvním semifinalistou

Pardubičtí usedali do sedel s vedením 2:0 na zápasy. Kovo nemělo výhodu domácího prostředí, byť bylo domácím celkem. I to možná nakonec rozhodlo o tom, že Pardubice ve třetím zápase hladce zvítězily 4:0 a mohly se jako první radovat z postupu do semifinále. Vypadá to, že by si Pardubičtí chtěli zopakovat loňskou veleúspěšnou sezonu, což by se jim s grandiózní formou Davida Stárka v brance mohlo jednoznačně povést.

Osm gólů Kladna, z nichž polovina padla z hole Barnošáka, zařadilo rysy do „zvířecí“ party

Minulé zápasy byly pro Kladno jako den a noc. V sobotu nejprve vysoká výhra, v neděli prohra na nájezdy. Očekávaly se tedy velké boje. V osmé minutě sobotního utkání však Kladno vedlo již 2:0. Hradec Králové se zmohl pouze na snížení, na které Kladno odpovědělo dvěma brankami a zvítězilo tak 4:1. V neděli se na hradeckém plastu rozehrála čistá přetahovaná, kterou začal Hradec Králové, ale štěstí mu nepřálo a branka mu nebyla uznána. A tak v sedmé minutě udeřilo Kladno. Hradec následně srovnal. Celá situace se opakovala ještě jednou až se potřetí a počtvrté za víkend dostal ke slovu kladenský šutér Barnošák a poslal svůj tým do semifinále.

Mečouni v sobotu nejprve na suchu, v neděli naopak jako ryba ve vodě

Ústečtí neponechali nic náhodě a již v osmé minutě sobotního utkání vedli 2:0. Celé utkání si nakonec pohlídali a na horké plzeňské půdě zvítězili 4:2. Do sobotního utkání naopak velice rychle vpluli mečouni a již v osmé minutě vedli 1:0. Ústí dokázalo na konci druhé třetiny srovnat tempo, když svou lapačku k dílu přidal také brankář Banda. Ve třetí třetině však mečouni odpluli na rozdíl dvou branek, což Ústečtí již dohnat nedokázali a tak bude rozhodovat pátý zápas.

Jeleni se perou jako lvi, v sobotu je však přemohlo libido Kert Parku

Všechna sobotní utkání patřila hostujícím borcům. Ani pražský Kert Park nebyl výjimkou. Skóre zápasu načal svým zářezem v devatenácté minutě Rozenberg a na konečných 2:0 upravoval pražský Plzák. V neděli se naopak hned třikrát prosadil letohradský koloušek Běloušek, kterému u prvních dvou branek úspěšně sekundovali Věchet s Cvejnem a tak nás i v této sérii čeká rozhodující pátý duel. VyLuxuje Letohrad Kert Park? To se dozvíme ve středečních večerních hodinách!