CROSSDOCK Extraliga

Ofenzivní uragán v problémech. Musíme se sebrat, velí Michal Kovář

Nejofenzivnější tým základní části bude muset bojovat o postup do semifinále Play off CCM Extraligy až v pátém zápase. Na hřišti v Letohradu o víkendových zápasech skóroval pouze dvakrát, z toho jednou ještě do prázdné branky. Našli Jeleni na Kert Park recept?

Co rozhodlo? Nebyli jsme důrazní v obraně

V prvních dvou zápasech v Praze jsme byli svědky dvou naprosto rozdílných duelů, v Letohradu tomu nebylo jinak. V prvním utkání diváci viděli nepříliš kvalitní střelecké představení, většinu střeleckých pokusů si oba brankáři pohlídali a o vítězství Kert Parku rozhodla až šťastná branka z průběhu druhé třetiny. V neděli se ale pražský tým radovat nemohl. „Přijeli jsme si sem pro dva body a postup, chtěli jsme hrát více zezadu a čekat na chyby soupeře,“ popsal cíl čtvrtého týmu základní části Michal Kovář.

Realita však byla jiná. Ve čtvrtém čtvrtfinálovém zápase zářil domácí Letohrad, kde vidí chybu právě Michal Kovář? „Nedali jsme góly, to byl kámen úrazu.“ Na Kovářovi bylo vidět velké zklamání. Autor jediné branky z druhého čtvrtfinále na Lužinách měl v první třetině dvě dobré příležitosti, na jistého brankáře Šimaru si ale nepřišel. „Domácí gólmanovi věří, dvoubrankovou ztrátu je strašně těžké otočit,“ ví odchovanec právě Letohradu Kovář.

Ve středu nesmíme soupeře k ničemu pustit

Kert Park má tři dny na to, aby se z porážky 0:4 oklepal a o postup do semifinále CCM Extraligy zabojoval. „Nebyli jsme tak důrazní v obraně a nechali jsme soupeře často střílet,“ popsal problém vystoupení Kert Parku na hřišti na východě Čech. Tým z hlavního města chce po třech čtvrtfinálových vyřazeních prolomit prokletí a mezi čtyři nejlepší celky nahlédnout.

„Chyběli nám dva nebo tři zranění či nemocní hráči, v první řadě musíme doléčit zranění a stoprocentně se připravit na středu.“ Rozhodující páté čtvrtfinále mezi Kert Parkem Praha a Letohradem startuje právě ve středu 12. dubna od 19:30 večer! Hrát se bude o všechno, o pokračování v letošní sezoně. „Nesmíme Letohrad k ničemu pustit,“ vyhlásil Michal Kovář svým bývalým spoluhráčům z Letohradu válku.