CROSSDOCK Extraliga

Běloušek velel letohradskému znovuzrození! Série se vrací do Prahy k rozhodujícímu duelu

Hokejbalisté Letohradu dokázali odvrátit konec letošního ročníku, ve čtvrtém čtvrtfinále před vlastními fanoušky zvítězili 4:0 a srovnali stav série na 2:2! Hrdinou duelu byl domácí útočník Ondřej Běloušek, který určil směr utkání třemi vstřelenými brankami.

Nástup Kert Parku přežil Letohrad bez újmy

Sobotní utkání nabídlo letohradským fanouškům úporný boj pouze se dvěma vstřelenými brankami, úvod čtvrtého čtvrtfinálového střetnutí ukázal, že bychom mohli čekat daleko ofenzivnější boj. Celek Kert Parku Praha na svého soupeře nastoupil a v prvních sedmi minutách ho takřka nepustil ze své poloviny. Pražský tlak přinesl řadu dobrých brankových šancí, hodně aktivní byl zejména Michal Kovář, jenž brankáře Šimaru zásobil zejména střelami z bezprostřední blízkosti.

Kert Park nedokázal ve vedoucí trefu přetavit ani úvodní přesilovou hru, stejně tak dopadla první početní převaha na straně Jelenů. Největší příležitost první části měl domácí Jiří Košťál, který nedokázal po pohledné kombinaci poslat míček za záda přesouvajícího se Mikla. Úvodní dějství přineslo zajímavý hokejbal a jisté zákroky brankářů Mikla a Šimary, branku však nikoliv.

Uragán Jelenů přinesl důležité vedení

Jak se Kert Parku povedl nástup do první třetiny, ještě lépe si vedl domácí celek v úvodu periody druhé. Jeleni vstoupili do hry jako vyměnění a v prvních minutách pořádně zavařili pražské obraně. Silný tlak, střely z každé pozice a hlavně důsledná hra na brankoviště přinesly velké množství práce pro Petra Mikla, zároveň ale i první branku utkání. Střelecký účet zápasu otevřel Ondřej Běloušek, který se obtočil kolem branky a prudkou ranou z hranice brankoviště prolomil Miklovo prokletí!

Aktivní Letohrad ve druhém dějství svého soupeře přehrával a v početní výhodě se dočkal i druhé gólové radosti. Znovu se na tom podílela stejná trojice hráčů jako u vedoucího gólu. Po Cvejnově přihrávce přišlo zakončení Věcheta, které ukázkově usměrnil do branky Ondřej Běloušek! Opaření hosté sice chtěli s výsledkem ve druhém dějství něco udělat, ani přesilová hra jim k tomu nepomohla. Do kabin se tak šlo za vedení Letohradu 2:0.

Hattrick Bělouška podpořil Hejtmánek, o postupujícím rozhodne až pátý duel

Celek Letohradu ve třetí třetině žádné komplikace nepovolil a krátce po návratu z kabin přidal třetí branku. David Hejtmánek měl na levé straně spoustu času, dokázal dorazit svoji střelu za záda Petra Mikla a definitivně tím stvrdil druhé vítězství Jelenů ve čtvrtfinálové sérii. Veškerou snahu o snížení nepříznivého stavu ze strany hostí ukončila velká nedisciplinovanost ve třetí třetině.

Nejprve David Šperl poslal nevybíravě na mantinel domácího Davida Halbrštáta, za což okamžitě vyfasoval trest do konce utkání a kapitána Jelenů poslal do místní nemocnice. Další vyloučení ve třetím dějství nabízely Letohradu dlouhé přesilové hry v pěti proti třem, domácímu celku se ale podařilo skórovat až v tradiční početní výhodě. Hattrick dokonal Ondřej Běloušek a zpečetil tak letohradské vítězství. Výsledek 4:0 znamená srovnání série na 2:2, o postupujícím se rozhodne až ve středu na hřišti Kert Parku.

SK Hokejbal Letohrad – HC Kert Park Praha 4:0 (0:0, 2:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 18. Běloušek (Věchet, Cvejn), 24. Běloušek (Věchet, Cvejn), 31. D. Hejtmánek (Hejtmánek J., Adamec), 44. Běloušek (Lux O., Vychytil)

SK Hokejbal Letohrad: Šimara – Adamec, Böhm, Teplý, J. Hejtmánek, Vychytil, Věchet – Anýž, Halbrštát (C), J. Lux, Lajčiak, O. Lux, D. Hejtmánek, Košťál, Šír, Cvejn, Běloušek

HC Kert Park Praha: Mikl – Nýdl (C), Dulava, Šperl, Skalník, Bureš, Blaško, Boša – Fejfar, M. Kruček, Wróbel, J. Kruček, Toula, Kovář, Rozenberg, Sitter, Postulka, Kuna

Ohlasy trenérů:

Tomáš Friml (SK Hokejbal Letohrad): „V první třetině bylo znát, že to je velmi důležitý zápas. Byli jsme málo v pohybu, netlačili se do brány, ale to se následně změnilo. Zlepšili jsme pohyb,, z čehož pramenily fauly soupeře, a nám to naštěstí do branky napadalo, ne jako včera. Třetí třetina přinesla hodně vylučování, vybojovali jsme to a ve středu jedeme do Prahy. Zatím se to střídá a my chceme tuto bilanci zlomit a být týmem, který dvakrát za sebou vyhraje.“

David Kuna (HC Kert Park Praha): „Utkání se nám, především ve druhé polovině, vůbec nepovedlo. Myslím si, že jsme začali docela dobře, chtěli jsme do zápasu jít jako včera, i přesto, že nám několik hráčů chybělo. Měli jsme dvě nebo tři jasné gólové šance a ty jsme neproměnili, domácí následně vstřelili dvě branky a začali si více věřit. Mají vynikajícího gólmana, takže my jsme se pak do zápasu těžko dostávali. Klíčový moment byl ve druhé třetině, kdy jsme v našem oslabení šli dvakrát dva na jednoho a následně jsme po buly dostali na 2:0. Třetí třetina byla z naší strany šílená, přinesla hodně faulů a prakticky už jí ani do zápasu jako odehranou třetinu počítat nemůžeme."