CROSSDOCK Extraliga

Kert Park si v Letohradě vystřelil mečbol, ukončí Jelenům sezonu?

V neděli 9. dubna od 11 hodin napíše čtvrtfinálová série mezi Letohradem a Kert Parkem Praha své čtvrté, možná poslední, pokračování. Celek z Prahy se bude na východě Čech snažit navázat na druhé vítězství v sérii, díky kterému se výrazně přiblížil k postupu do semifinále.

Po domácí porážce visí nad Letohradem konec sezony

První hrací víkend play off přinesl v Praze dvě rozdílná utkání. V sobotu se více dařilo domácím hokejbalistům, kteří se zásluhou produktivního Tomáše Fejfara dostali do dvoubrankového vedení, na odpověď soupeře odpověděl stejný hráč dokonáním hattricku. O čtyřiadvacet hodin později předvedl Jan Šimara v brance Letohradu 33 úspěšných zákroků, díky kterým se Jeleni radovali ze srovnání čtvrtfinálové série na 1:1.

Za nerozhodného stavu se boj mezi vyrovnanými soupeři přesunul do Letohradu, cílem domácích bylo znovu eliminovat produktivní lajnu Kert Parku, která straší všechny soupeře napříč extraligou. Na první branku čekali fanoušci v Letohradě až do 19. minuty, kdy Nýdlovu nabídku přetavil ve vedoucí branku Jan Rozenberg. Jeleni následně nedokázali využít řadu přesilových her, Kert Park naopak zpečetil vítězství gólem do odkryté klece a v sérii se ujal vedení 2:1 na zápasy.

Mikl vs. Šimara. Souboj dvou nejlepších brankářů základní části

O sérii mezi Kert Parkem Praha a Letohradem se už napsalo hodně, stejně jako v předchozích třech případech, budou i ve čtvrtém zápase hrát velkou roli brankáři. Souboj čtvrtého s pátým týmem základní části zároveň přináší duel nejlepších mužů v masce, co se týče procentuální úspěšnosti zákroků. Oba se v tabulkové části soutěže pohybovaly přes 92 % úspěšnosti a v play off na tyto čísla chtějí navázat.

V prvních střetnutích na hřišti Kert Parku se daleko více dařilo Janu Šimarovi, jenž pustil ze 76 střel čtyři branky, což znamená úžasná čísla těsně pod 95 %. Ve třetím zápase se letohradský brankář znovu ukázal ve skvělém světle, mečbol celku z hlavního města ale neodvrátil. V odvetě na hřišti v Letohradu se bude hrát o hodně. Kert Park Praha může Jelenům ukončit sezonu a postoupit tím do semifinále CCM Extraligy, domácí naopak doufají v rozhodující páté utkání.