CROSSDOCK Extraliga

Autosklo postoupilo do semifinále a udělalo další krok za obhajobou titulu

Jediným celkem, který měl možnost ukončit čtvrtfinálovou sérii už ve třetím utkání, byli pardubičtí hokejbalisté. Ty čekal tentokrát zápasu na Kladně, kde mělo domácí prostředí Kovo. Autoskláři jsou více zvyklí na plastový povrch, dalo se tak očekávat, že na asfaltu by se hra mohla nepatrně změnit.

Pardubice si hned ze začátku zápasu dodaly brzký klid na hokejky, protože už po dvou a půl minutách poslal míčem za záda Václava Laina Lukáš Vlasák a bylo to 0:1. Hra se pak začala přelévat ze strany na stranu a práci měli oba brankáři. Každopádně vepředu byli i nadále vidět více Východočeši, ovšem žádná z příležitostí v první periodě už nebyla ani z jedné strany využita.

Prostředí perioda přinesla hodně ofenzivní hru a především hodně nevyužitých pološancí opět na obou stranách. V utkání se také od druhé patnáctiminutovky viditelně přitvrdilo, příliš se ale nevylučovalo. Prakticky jenom jednou, respektive dvakrát, a byla z toho hned dvojnásobná početní výhoda Pardubic. Z té se však i přes pár dobrých pokusů skóre neměnilo a Kovo tudíž i nadále živilo naději na snížení série.

To by ale muselo vsítit Východočechům v této fázi hry minimálně dvě branky, což však už neplatilo ke konci druhé třetiny. To totiž přišel druhý gól hostí, o který se postaral Březina a Pražané to tak měli od této chvíle už obrovsky složité.

Když pak přišly v poslední části další dvě trefy Autoskla, a to od Kubeše a Urbana, bylo už definitivně rozhodnuto. A to také o tom, že se Pardubice stávají prvním semifinalistou letošního play off CCM Extrligy.

TJ Kovo Praha vs. HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice 0:4 (0:1, 0:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 3. Vlasák (Urbanec), 28. Březina (Filip, Kubeš), 35. Kubeš, 41. Urban

TJ Kovo Praha: Lain (Balík) – Winter, Drak, Zahálka, Bydžovský, Kovařík, Kyclt, Plecitý – Svoboda, Košely, Šlehofer, Franěk, Bravenec, Krištof, Wurdák, Strejček, Čížek, Mainzer, Zeman.

HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice: Stárek (Chmelík) – Vlasák, Novotný, Filip, Krejčí, Kosina, Urban – Urbanec, Bílý, Förstl, Březina, Kubeš, Česák, Merta, Kasal, Skřivánek