CROSSDOCK Extraliga

Třetí čtvrtfinálová utkání byla v režii hostujících celků

Prvním postupujícím týmem do semifinále je po třetím čtvrtfinálovém zápasu HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice. Ten nedovolil svému protihráči vybojovat ani jedno vítězství a postupuje tak dále za konečného stavu série 3:0.

HBC Hradec Králové 1988 vs. HBC ALPIQ Kladno 1:4 (0:2, 1:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 20. Petr (Bacovský) – 5. Štěpáník (Špaček, Hnízdil), 8. Barnošák (Kohout, Potekhin), 42. Barnošák (Hnízdil, Špaček), 44. Špaček.

Střely: 28:50 Vyloučení: 5:5 Využití přesilovek: 1:1 Oslabení: 0:0 Diváků: 82 Rozhodčí: Škrobák P., Zbořil.

Stav série: 1:2.

Kladno po porážce ve druhém utkání přijelo do Hradce s jasným cílem, toto zaváhání napravit. Z první branky se radovalo už v páté minutě, když Štěpáník dorazil míček za záda Veselého. A o necelé tři minuty se mohl ALPIQ radovat už z dvoubrankového vedení, které zařídil Barnošák. Hradec měl šanci snížit při přesilové hře, ale tuto šanci nevyužil. Po neproměněném trestném střílení zkraje prostřední části, se Hradec přeci jen prosadil. Přesilovou hru využil Petr a snížil tak na 1:2.

Ve třetí třetině se žádnému týmu dlouho nedařilo prosadit. Necelé tři minuty před koncem zápasu se ale při přesilové hře přesně do černého trefilo opět Kladno. Hradec se snažil s výsledkem ještě něco udělat, ale po odvolání brankáře inkasoval počtvrté. Vedení v sérii se tak opět ujalo Kladno.

TJ Kovo Praha vs. HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice 0:4 (0:1, 0:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 3. Vlasák (Urbanec), 28. Březina (Filip, Kubeš), 35. Kubeš, 41. Urban.

Střely: 14:23 Vyloučení: 4:3 Využití přesilovek: 0:0 Oslabení: 0:0 Diváků: 82 Rozhodčí: Koskuba, Šulo.

Konečný stav série: 0:3.

Jediná série, která mohla skončit už v sobotu, proti sobě opět postavila Kovo s Autosklem. Pardubice si šly za postupem hned od začátku zápasu. Už ve třetí minutě se od modré trefil Vlasák. Kovo však zareagovalo na obdrženou branku tlakem a začalo si vytvářet šance. Prostřední část začali Pražané přesilovou hrou, kterou však nedokázali využít. Pardubice nevyužily dvojnásobnou početní výhodu, ale radovaly se opět při hře pět proti pěti. U levé tyče přesně zakončil Březina a týmy šly tak do šaten za stavu 0:2.

Autosklo přidalo ve třetí třetině díky Kubešovi s Urbanem další dvě branky. Vyhrálo tak 0:4 a v sérii celkově 0:3. Už nyní se tak mohou začít připravovat na semifinále.

HBC Plzeň vs. Elba DDM Ústí nad Labem 2:4 (0:2, 1:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 22. Malý (Benedikt J.), 44. Průcha (Benedikt J.) – 6. Kubát (Švanda, Kváš), 8. Gottfried (Soukup, Kubát), 38. Langthaler (Bím, Šilínek), 45. Soukup (Štěpánek).

Střely: 25:18 Vyloučení: 4:6 Využití přesilovek: 1:0 Oslabení: 0:0 Diváků: 163 Rozhodčí: Boháček, Prudík.

Stav série: 1:2.

První dvě utkání mezi Plzní a Ústím přinesla napínavý průběh. Většina lidí favorizovala v prvním utkání hraném v plzeňské hale na vítěze Plzeň. Ústí se s tím však nehodlalo smířit a už v první třetině se radovalo ze dvou branek. O ty se postarali Kubát s Gottfriedem. Domácí hráči si vytvořili velké množství šancí, ale ani jedna neskončila brankou, i když několikrát stačilo opravdu málo. Plzeňští si vytvořili tlak i v prostřední části a z toho už dokázali těžit. Až za Bandova záda dostal napodruhé míček Malý.

Závěrečná patnáctiminutovka přinesla mnoho šancí na obou stranách. Dvoubrankové vedení si díky Langthalerovi vzalo Ústí zpátky. Dvě minuty před koncem dostali domácí k dispozici přesilovou hru. Navíc zkusili hru bez brankáře, takže měli na hřišti o dva hráče více a tuto početní výhodu se jim podařilo proměnit. Plzeň zkusila hru bez brankáře i podruhé, ale tentokrát Ústečtí vybojovali míček, který do odkryté klece poslal Soukup.

SK Hokejbal Letohrad vs. HC Kert Park Praha 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 19. Rozenberg (Nýdl, Šperl), 45. Plzák (Kovář, Nýdl)

Střely: 19:16 Vyloučení: 4:6 Využití přesilovek: 0:1 Oslabení: 0:0 Diváků: 220 Rozhodčí: Kettner, Záhora.

Stav série: 1:2.

První třetina mezi Letohradem a Kert Parkem přinesla hned čtyři vyloučení, ale ani jeden z týmů nedokázal početní výhodu využít. Jako první šel do vedení Kert Park, který se prosadil v prostřední části. Po obdržené brance dostal Letohrad hned třikrát k dispozici početní výhodu, ale ani v jedné se z branky neradoval. Minutu před koncem utkání svítil na tabuli stále stav 0:1 a tak Letohrad zkusil hru bez brankáře. Kert Park však vyvezl míček ze svého obranného pásma a Plzák ho dopravil až do odkryté klece.