Reprezentace

Víme, kdo má zájem reprezentovat a kdo ne, přiznal po kempu juniorek Pelcman

V příštím roce čeká vrcholná akce také národní tým juniorek do 20 let, které se 2. - 5.7.2020 představí na Světovém poháru na Slovensku v Žilině. O víkendu 14. – 15. prosince nadějná děvčata zahájila svoji půlroční přípravu na tento mezinárodní turnaj. Svoje zázemí jim nabídla hala v Dobřanech, kde jsou podle slov asistenta hlavního trenéra Tomáše Pelcmana výborné podmínky pro trénování. Jediné, co kouče juniorek mrzelo, bylo velké množství omluvenek ze strany hráček.

Pocity mám především pozitivní
Jaká byla náplň kempu v Dobřanech?
Na kempu v Dobřanech jsme absolvovali tři tréninkové jednotky a jedno přípravné utkání s domácím mužstvem.

V Dobřanech vznikla nová hokejbalová hala, což je pro reprezentační trenéry určitě velké plus vzhledem k zimním kempům…
Hala v Dobřanech se stala pro naši reprezentaci skvělým útočištěm, měli jsme zde v tomto ročním období výborné podmínky pro trénování. Takovýchto hal je v republice opravdu málo, rozhodně jsme v Dobřanech nebyli naposledy.

V utkání s Dobřany jste sice prohráli, ale jaké máte ze zápasu pocity?
Pocity mám i přes porážku především pozitivní, v utkání jsme mohli vidět hráčky, které s námi v minulosti na kempech nebyly nebo se následně nedostaly do konečné nominace na Světový pohár U18. Během utkání jsme si vyzkoušeli více variant složení jednotlivých útoků, a přesně to byl účel tohoto utkání.

Co se Vám ukázalo ve hře jako nedostatek, na kterém je ještě potřeba zapracovat?
Nedostatky se samozřejmě na naší hře projevily, ale jelikož to byl první kemp, tak budou příležitosti zapracovat na všech aspektech hry tak, aby vypadaly dle našich představ.

Co je naopak pozitivem tvořícího se týmu?
Pozitivem byl přístup děvčat nejen na trénincích, ale i při utkání. Děvčata musela vyvinout maximální úsilí při zápase s domácím mužstvem, a to bylo pozitivní z důvodu momentální fyzické kondice. Věřím, že děvčata do dalšího kempu budou na sobě pracovat, a to i přesto, že je zimní přestávka.

Složení reprezentace juniorek U20 na soustředění v Dobřanech (autor fotky: Jana Nekolová)

Holky na sobě musí pracovat i během zimní přestávky
Máte už nějakou představu o kostře týmu?
Představu o kostře týmu máme, ale nikdo nemá místo v reprezentaci jisté, stále máme před sebou půl roku a holky na sobě musí pracovat, a to i v zimní přestávce.

Spousta dívek má již zkušenosti se Světovým pohárem juniorek, je to pro Vás velká výhoda?
Výhoda to samozřejmě je. Světový pohár juniorek byl pro mnoho děvčat první mezinárodní zkušenost. Některé dívky mají zkušenosti i s mistrovstvím světa v Košicích a i tyto zkušenosti budeme chtít zúročit na finálové akci.

Na první kemp jste měli hned několik omluvenek, jak se na to díváte?
To je pravda. Některá děvčata měla školní akce a některá trápila zranění či nemoc. Některé omluvenky nás mrzí, ale nyní víme, kdo má zájem reprezentovat a kdo ne.

Jak bude vypadat další příprava juniorek?
Další kemp budeme mít v lednu v Plzni společně s reprezentací žen. Na tento kemp si opět pozveme více dívek, abychom viděli jejich výkonnost. Následovat bude kemp v Přelouči, kde budeme pracovat na fyzické přípravě a také odehrajeme turnaj Challenge Cup v Přelouči.