CROSSDOCK Extraliga

Pardubice chtějí mít v neděli volno, Kladno bude útočit na ukončení série!

Tento víkend pokračují čtvrtfinálové série play off CCM Extraligy třetím a případně čtvrtým utkáním. Tomuto scénáři by se rády vyhnuly Pardubice, které zajíždějí k venkovnímu duelu s mečbolem v rukách.

Pardubice mají tento víkend dva mečboly, využijí hned první?

Utkání série mezi obhájcem titulu z Pardubic a pražským Kovem minulý víkend dopadlo lépe pro domácí. První zápas sice skončil těsným vítězstvím, druhý však už Autoskláři zvládli lépe a zvítězili o tři branky. Hosté mohli litovat především prvního střetnutí, jelikož když ze začátku třetí periody vyrovnali, mohli klidně vedení strhnout i na svoji stranu. Právě v těchto chvílích však Východočeši ukázali svoji zkušenost z play off a nakonec to byli oni, kteří se z vedení radovali. Druhý víkendový den pak navázali na svůj výkon a začali proměňovat své šance, takže naopak šance hostů na vyrovnání série příliš nebyla.

Kovo stěhuje tento víkend sérii na alternativní hřiště do Kladna, kde se odehraje sobotní třetí duel čtvrtfinálové série a Pražané by pochopitelně byli rádi, i kdyby se zde odehrálo i nedělní utkání. K tomu však musí nejprve zvládnout ten první „domácí“ zápas, jelikož Pardubicím schází k postupu do semifinále už pouze jeden krok. Jak je ale známo, ten bývá ve vyřazovací části právě nejtěžší a i přes to, že šance Kova už nejsou příliš velké, Autoskláři to ještě nemusí mít zcela jednoduché. Každopádně velká psychická výhoda je jednoznačně na jejich straně.

Hradec chce doma uhrát druhé vítězství proti Kladnu

Hradečtí si letos už splnili defacto cíl sezony, jelikož se vyhnuli play out a hrají play off. V tom dostali soupeře z Kladna, už dopředu tak bylo jasné, že na Hradec nečeká vůbec nic lehkého. Každopádně to potvrdil už první zápas, ve kterém Piráti schytali od Alpiqu debakl, protože domácí rysové vyhráli 8:1! Nedělní zápas však přinesl naprosto odlišný obraz hry, hosté byli dokonce v některých pasážích lepší a nakonec s vypětím všech sil dokázali urvat vedení po samostatných nájezdech.

Jeden z velkých favoritů na finále z Kladna, si však z vyrovnání série příliš dělat nemusí. Protože pokud podá v Hradci o víkendu stejný výkon jako v prvním domácí zápase v této sérii, bude to pro Alpiq možná znamenat hladký postup. Piráti ale rozhodně nechtějí nic hostům ponechat zadarmo, pod Bílou věží tak na diváky budou čekat velice zajímavé duely, protože Hradec je doma na plastu silný a překvapil zde už nejednoho favorita!