CROSSDOCK Extraliga

Vyrovnané série pokračují v Plzni a Letohradu. Kdo získá mečbol?

Úvodní víkend čtvrtfinále play off CCM Extraligy přinesl nesmírně zajímavé výsledky. Pouze obhájce titulu si před vlastními fanoušky dokázal připsat dvě vítězství, u ostatních sérií je jasné, že ještě minimálně dva duely uvidíme.

HBC Plzeň vs. Elba DDM Ústí nad Labem, stav série 1:1

Již před startem čtvrtfinálové série mezi Plzní a Ústím bylo přisuzováno, že se může jednat o velmi vyrovnanou sérii, které by slušelo třeba i pět zápasů. A první víkend ukázal, že tomu tak rozhodně může být! V úvodním utkání v Ústí nad Labem se skóre přelévalo ze strany na stranu, po šestigólovém představení došel duel až do prodloužení, kde výhru Elbě vystřelil Štěpánek. Hned následující den však oba celky zpřesnily defenzívu a vítězství nakonec brala Plzeň poměrem 2:1.

Rozhodovat bude každá chyba, psychická výhoda je v tuto chvíli na straně šestého týmu základní části, který se bude nyní těšit z výhody domácího prostředí. „Myslím si, že pokud hráči zopakují výkony z Ústí a přidáme na domácím hřišti ještě něco navíc, na co se podíváme na videu, tak jsme schopní obě následující utkání zvládnout,“ řekl v pozápasovém hodnocení kouč Mečounů Michal Edl. Plzeň bude chtít využít své haly a sérii pokud možno rozhodnout, Ústí nad Labem jakbysmet.

SK Hokejbal Letohrad vs. HC Kert Park Praha, stav série 1:1

Celek Letohradu se před začátkem série musel obávat zejména smrtelně nebezpečné ofenzívy Kert Parku, která si v základní části se soupeři doslova hrála a obsadila čelní příčky v tabulce kanadského bodování. A v prvním utkání se obavy Letohradu potvrdily, nadějný forvard Tomáš Fejfar je sestřelil hattrickem a velkou měrou se podílel na vítězství v poměru 4:2. V neděli se ale karta obrátila. Hosté zlepšili svoji efektivitu v zakončení, prosadili se dokonce při dvojnásobném oslabení a zaslouženě tím poslali sérii do Letohradu za stavu 1:1.

Otázkou je, jaký vývoj můžeme očekávat o následujícím víkendu. Dokáže se pražský celek, který se, zejména na podzim, hodně potýkal s kolísavou výkonností vzpamatovat z domácí ztráty? Jeleni patří k největším překvapením základní části a svoji prestiž budou chtít umocnit i ve vyřazovacích bojích. V závěru tabulkové části soutěže doma Letohrad zdolal například vítěze základní části z Kladna a nyní je připraven poprat se o historický postup do semifinále play off!