CROSSDOCK Extraliga

Vysoká výhra pro nás měla být hned historií! Nestalo se tak, mrzí trenéra Kladna

Kladno si už od začátku základní části budovalo svoji výchozí pozici pro play off. První místo, na které se dostalo už na podzim a vybojovalo si i náskok, pak na jaře s bodovými ztrátami těsně uhájilo.

Kladenský válec se rozjel pouze na chvilku a brzy se zadrhnul

Sobotní utkání bylo v jednoznačné režii domácího Kladna, kterému Hradec sice nejprve chvíli odolával, pak však ofenzivní smršti vítězů základní části CCM Extraligy podlehl. „Srazily nás dva góly ze začátku druhé třetiny,“ ví hradecký Petr Novák. „Ono jet v play off na Kladno, které navíc hraje v takto nabité sestavě, je samo o sobě už strašně složité,“ upozorňoval tahoun pirátů.

První klání čtvrtfinálové série mezi Kladnem a Hradcem Králové se nesl v jasné režii domácích rysů. „Hráli jsme jednoduše, chodili často do brány a plnili to, co jsme chtěli,“ vracel se k osmi brankám do sítě Pirátů trenér Alpiqu Drahomír Kadlec. „V neděli jsme měli v hlavách něco, co nefunguje,“ pokračuje s hodnocením už druhého utkání, které se naopak domácím nepovedlo.

Piráti si sice v sobotu odnesli ze hřiště velký výprask, ovšem ten rychle vypustili z hlavy. Trenér Kladenských chtěl po svých hráčích podstatě totéž, jelikož v play off, jak je známo, výše vítězství nerozhoduje. „Byl to jen jeden výsledek, upozorňovali jsme na to kluky v kabině hned po utkání a také ještě v neděli dopoledne. Pro nás to měla být historie hned v sobotu po závěrečné siréně, bohužel se tak nestalo, takže se nám druhý zápas nevyvedl,“ hodnotil dále kouč Středočechů.

Hradec přitlačil v soubojích a těšil se z formy ostrostřelce Mitry

„Do série jsme se chtěli odrazit ještě z toho jarního zápasu na Kladně, kde jsme si vybojovali bod,“ pokračuje Novák. Ten si zároveň byl vědom, že dva vysoké výsledky po sobě běžně příliš k vidění nejsou, takže se dalo očekávat, že nedělní zápas bude o hodně vyrovnanější. „V sobotu večer se mi to honilo v hlavě, ale je to sport, na to se zde nehraje,“ nechtěl ponechat nic náhodě hostující hrající asistent trenéra.

Novák zároveň přiznává, že v kabině příliš hlučno být nemuselo, jelikož sami hráči věděli, co bylo špatně a co musí do druhého dne zlepšit. „Ty naše chyby byly jasně viditelné, v sobotu jsme do hry vůbec nezapojili to, co jsme týden předtím trénovali. Bylo nám tak jasné, že pokud to nezměníme, bude pro nás série rychle končit a příští víkend bychom mohli jít zapít celou sezonu…,“ říká Novák.

Co tedy bylo hlavním strůjcem vítězství Hradce po nájezdech? „Změnili jsme strategii, částečně z nás také spadl tlak, takže se nám hrálo lépe. I Kladno na nás nastoupilo volněji, což nám určitě pomohlo. První dvě třetiny to tak byl vyrovnaný zápas, v některých pasážích jsme byli dokonce lepší,“ poodkrývá zkušenostmi oplývající hradecký hokejbalista a ještě dodává: „Nesmím zapomenout také na jednu věc, přidali jsme v soubojích, to bylo strašně důležité!“ hlásí Novák.