CROSSDOCK Extraliga

Střípky ze CCM extraligy: Obhájci jsou na koni, pirát Mitra vyloupil skrýš rysů

Play-off letošního ročníku CCM extraligy je tady a začíná „nová soutěž“. Ve čtvrtfinále bojuje Kladno s Hradcem Králové, Pardubice s pražským Kovem, druhý tým z hlavního města Kert Park s Letohradem a Ústí nad Labem s Plzní.

Sobota pod taktovkou Kladna

Sobotní utkání bylo jasně v režii domácích, kteří přehráli Hradec Králové vysoko 8:1. Výraznou postavou byl Michal Hnízdil, který se blýskl hattrickem. Úspěšný zápas prožili také jeho spoluhráči se zvířecím příjmením, a to konkrétně Špaček (1+1) a Kohout (0+2). Všichni se pustili do pirátů jako smyslů zbavení a nedopustili žádnou krádež, ba naopak.

„Slovenská strela“ z Hradce si smlsla na favoritovi

Královehradečtí však na sobotní debakl rychle zapomněli a hned následující den srovnali stav série na 1:1, když jejich výhru 3:2 po samostatných nájezdech v podstatě sám svým vystoupením zařídil slovenský forvard Patrik Mitra, který dal jak obě branky, tak i jediný nájezd. Je potřeba uvést, že lví podíl na vítězství Hradce Králové měl také brankář Veselý, díky kterému mohli být nakonec veselí i jeho ostatní spoluhráči. Zvláštností je, že téměř totožně si v play-off proti Brnu počínali i jejich hokejoví kolegové (0:8, 1:0ss).

Obhájci titulu nasedli na sedlo a nepustili ani jednou otěže

Tři ze čtyř čtvrtfinálových sérií jsou po víkendu vyrovnané. Jediným týmem, který dokázal vyhrát obě utkání, jsou Pardubice. Ty poměřují své koňské síly s vosami z pražského Kova. Vosy však dokázaly v každém utkání koně pouze jednou bodnout, a tak nakonec prohrály 1:2 a 1:4. Kovo má před nadcházejícím víkendem navíc ztíženou situaci tím, že jako jediný tým nebude mít výhodu domácího prostředí, jelikož bude hrát na Kladně. Uvidíme, jak se s tím popasují.

Nejdříve čtyři góly Kertu, poté čtyři góly Letohradu

Sobota patřila Kert Parku, který porazil letohradské Jeleny 4:2. Hvězdou utkání byl Tomáš Fejfar, který ve 36. minutě dovršil svůj hattrick. Úspěšně mu celou dobu sekundoval Martin Kruček, který naopak zaznamenal „malý hattrick“ – tři gólové přihrávky. V neděli se však pomyslná karta obrátila. V sedmé minutě byl stav nerozhodný 1:1. Nejvíce se však odehrálo v závěrečné části, kdy Jeleni doslova roznesli Kert Park na kopytech a zaslouženě vyhráli 4:1. Třetí branka Letohradu navíc padla v jejich dvojnásobném oslabení!