CROSSDOCK Extraliga

Postoupit sice nemusíme, ale chceme! burcuje střelec tří hradeckých branek Mitra

Hokejbalisté Hradce Králové zajížděli k prvním dvěma zápasů čtvrtfinálové série na Kladno s tím, že by si chtěli odvážet vyrovnanou sérii zpět domů. Zároveň ale věděli, že to bude nesmírně složité, což se potvrdilo hned při prvním utkání, kdy Piráti odešli s výpraskem 1:8.

Mám rád vyhecované zápasy, sedlo mi to

Patriku, co se tak razantně změnilo do nedělního zápasu na Kladně, když jste v sobotu odešli s vysokou prohrou?

V sobotu jsme začali hrát v podstatě dobře. Klíčovým momentem zápasu byla situace, když jsme s Honzou Bacovským za stavu 0:2 neproměnili vyloženou šanci. Soupeř se tak dostal do protiútoku a my inkasovali potřetí. Za takového stavu se dalo už jen otevřít hru, z čehož pro nás vyplynul ten ostudný výsledek. Je to play off, ve kterém už téměř nezáleží, jestli prohrajete rozdílem jednoho nebo patnácti gólů. O to větší překvapení čekalo našeho soupeře v neděli.

Jak říkáte, ono pořád to bylo pouze 0:1 na zápasy a vysoká prohra byla zkrátka pořád jen ztráta jednoho bodu…

Přesně tak! V sobotu jsme si s celým týmem užili pohodový večer, probrali pár věcí a do zápasu šli s čistou hlavou. Vítězství ve druhém utkání je zásluha celého mužstva od brankáře až po naše skvělé diváky, kteří kvůli nám měli dlouhou cestu a přijeli nás podpořit. Vytvořili nám na Kladně domácí prostředí, za to jim děkujeme. Byli úžasní!

Cítil jste se v utkání až nezvykle dobře? Ze hry jste dal dvě branky, přidal jste rozhodující nájezd, u toho to ale skončit nemuselo!

Mám rád vyhecované zápasy a snažím se do nich dát všechno. Celý víkend se mi hrálo velmi dobře a taky jsem dostal velkou šanci od trenéra, kterého jsem snad nezklamal. Je pravda, že s hokejbalem jsem začínal na asfaltu, takže změna povrchu hřiště pro mě nebyla tak klíčová.

Řekl jste si o to, abyste šel na nájezd nebo vás tam poslal trenér?

Ano, na nájezd jsem se nominoval sám, věřil jsem si. Pozoroval jsem i brankáře Jirotku, který při nájezdech vypichuje míček svou hokejkou levou zadní. Na takovém povrchu je těžké vymyslet dobrou kličku, tak jsem volil střelu nad lapačku a padlo mi to tam.

Play off máme, je na čase se pokusit postoupit dále

Těžili jste hodně z toho jarního zápasu na Kladně, kdy jste domácí hodně potrápili a odvezli si bod za remízu?

Kladno je favorit. Je náročné hrát s tak dobrým soupeřem vyrovnanou partii. Myslím si, že vzájemný jarní zápas nám dodal více naděje a ukázal, že i Alpiq je tým k poražení.

Hraje se vám play off viditelně s větším klidem než play out? Určitě je lepší vstupovat do zápasu s tím, že když se nepovede, může maximálně skončit sezona, ovšem ne neúspěchem nebo případně baráží…

Před sezonou jsme si dali jasný cíl - dostat se do play off! Ten jsme dokázali splnit, takže je na čase postupovat ještě výš. Ale je pravdou, že jsme pod menším tlakem než Kladno. Oni, v uvozovkách, musí vyhrát, my nemusíme, ale chceme!

Do vyřazovací části jste si přáli do atraktivních duelů Pardubice, nakonec na vás však padl první Alpiq. Je ve vašich silách favorita i nadále trápit?

My se stále na Pardubice těšíme. (směje se) Kladnu to zadarmo nedáme, vyhranými osobními souboji, propracovanou obranou a naší obětavou hrou ho ještě chceme pořádně potrápit.

Série se stěhuje za stavu 1:1 na východ Čech, doma určitě můžete být silnější. Myslíte, že se může změnit i obraz hry a budete hrát o trochu více ofenzivnější hokejbal?

Vždy se hraje lépe doma než venku. Věřím, že navážeme na nedělní zápas a brankář předvede opět bravurní výkon. Do soubojů půjdeme na sto procent a necháme na hřišti všechno!