CROSSDOCK Extraliga

Pardubice mají postup na dosah! Autosklo proměňuje více svých šancí, říká kouč Kova

Jediná série mezi Pardubicemi a pražským Kovem se po prvním semifinálovém víkendu stěhuje za těžkého stavu pro jeden z celků.

První utkání v sobotu skončilo těsným vítězstvím obhájců titulu z Autoskla, kteří sice ze začátku třetí periody ztratili svůj jednobrankový náskok, pak však chvíli před sirénou strhli vedení zpět na svoji stranu. „Měli jsme tam i trochu smůlu. Při první brance domácích někdo křičel ofsajd, tak jsme přestali hrát a Pardubice pak lehce šly do vedení,“ litoval kouč Kova Tomáš Herstus.

Hlavní trenér pardubického Autoskla si vedení v sérii pochopitelně cenil, jelikož věděl, že na jeho tým čeká nelehký soupeř. „Kovo se pohybovalo pořád kolem třetího čtvrtého místa, navíc hraje po hodně letech play off, takže jsme si byli vědomi, že bude na nás hodně nahecované a budeme to mít složité,“ říkal trenér Východočechů Jiří Mašík.

První utkání nabídlo i přes převahu domácích zajímavou podívanou a především ve třetí třetině hodně ofenzivní hokejbal. I proto byl hostující trenér po zápase zklamaný a trápila ho jedna věc. „Mrzí mě, že Pardubičtí až zbytečně moc padali na zem. Tedy i ve chvílích, kdy se dle mého názoru příliš o fauly nejednalo,“ vzpomínal Herstus.

Byli jsme v koncovce nedostatečně efektivní, mrzí kouče Kova

Do nedělního utkání tak domácí vstupovali v psychické výhodě, a to bylo znát i na hřišti. První třetina sice skončila pouze jednobrankovým vedením Pardubic, pak však padly další branky a Autoskláři se po výsledku 4:1 mohli radovat z mečbolu. „Plus mínus to bylo obdobné utkání, akorát domácí tentokrát proměňovali více svých šancí, které měli už i v prvním zápase. Ovšem i my jsme se dostávali do dobrých příležitostí, ale naopak jsme v koncovce nebyli dostatečně efektivní,“ hodnotil trenér Pražanů.

Pardubičtí hokebalisté se ve druhém čtvrtfinálovém klání více tlačili do koncovky, což jim přineslo sladké ovoce. „Ve druhém zápase jsme byli už od začátku hodně hladoví po gólu, za což musím hráče pochválit,“ těšilo domácího lodivoda, který hned navazuje: „Diktovali jsme tempo hry, kontrovali utkání a naše převaha byla v některých fázích poměrně velká,“ potěšilo Jiřího Mašíka.

Pardubice tak následující víkend odcestují na Kladno, kde se třetí a případně i čtvrtý zápas čtvrtfinálové série odehraje, hned se dvěma mečboly! Pro Kovo však ještě není nic ztaraceno, ovšem proti obhájci titulu to bude mít za tohoto stavu už velice složité!

1. čtvrtfinále

HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice vs. TJ KOVO Praha 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 4. Förstl (Vlasák, Mašík), 45. Vlasák (Mašík, Urbanec) – 34. Bravenec (Bydžovský, Franěk).

Střely: 38:17 Vyloučení: 5:5 Využití přesilovek: 2:1 Oslabení: 0:0 Diváků: 110 Rozhodčí: Olesz, Černý.

Stav série: 1:0.

2. čtvrtfinále

HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice vs. TJ KOVO Praha 4:1 (1:0, 3:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 13. Gabriel (Skřivánek), 21. Filip (Bílý), 23. Bílý (Filip), 24. Vlasák (Česák) – 37. Winter (Ruda, Košely).

Střely: 35:21 Vyloučení: 9:5 Využití přesilovek: 2:1 Oslabení: 0:0 Diváků: 120 Rozhodčí: Kettner, Záhora.

Stav série: 2:0.