CROSSDOCK Extraliga

Brankář Michal Veselý zamkl při nájezdech branku Pirátů a vychytal vyrovnání série!

Po prvním čtvrtfinálovém zápase na Kladně jen málokdo čekal, že by se podobně vysoký výsledek mohl zrodit i o den později. Stejně tak však většina lidí tipovala vítěze druhého klání opět domácí celek.

K vítězství vedlo skvělé nasazení během celého zápasu, těší Veselého

Michale, na Kladně jste chytal druhý zápas, tedy ten vítězný. Bylo to hodně náročné proti ofenzivní smršti Kladna?

Pro nás to byl velmi náročný zápas. Kladno mělo během celého zápasu více ze hry, větší počet střel na bránu, ale my jsme to našim soustředěným výkonem a obětavostí během celého zápasu zvládli a myslím si, že i zaslouženě vyhráli.

Neměl jste trochu obavy, když jste sledoval to sobotní utkání, aby se něco podobného neopakovalo i o den později?

Myslím si, že první zápas jsme nezvládli hlavně takticky. To, co jsme si řekli a trénovali celý týden, jsme pak nepřenesli do zápasu. A to byl ten hlavní důvod, proč jsme prohráli. Ještě je potřeba zmínit, že nás od většího debaklu zachránil brankářský kolega Petr Brykner, který chytil několik gólových šancí navíc.

V jaké třetině jste měl ve vašich očích nejvíce práce?

Nejvíce práce jsem měl ve třetí třetině. Kladno muselo celý zápas dotahovat a podle toho taky vypadal jejich závěr zápasu, kdy se jim nakonec povedlo vyrovnat.

Jak říkáte, především konec zápasu Kladenští umí a předváděli to i nyní. Měl jste tam někdy hodně namále k dalšímu inkasování?

Největší šanci mělo Kladno v prodloužení, kdy z nenápadné šance trefili břevno. Jinak si myslím, že jsme ten konec zápasu zvládli naší obětavostí a skvělým nasazením během celého zápasu.

Domácí utkání? Nesmíme připustit opakování sobotního scénáře

Poprvé v sezoně jste došli do prodloužení, máte takovéto vypjaté chvíle rád nebo jste už vyhlížel branku vašich spoluhráčů či alespoň nájezdy?

Mně osobě prodloužení i nájezdy moc baví! Ale musím přiznat, že když začalo prodloužení, tak jsem se v bráně modlil, abychom to hned rozhodli a nemuseli do těch nájezdů jít. Osobně to vidím tak, že si v nich bohužel moc nevěříme, ale nevím, proč tomu tak je. Alespoň, že jsme dali ten jediný rozhodující gól a Kladno žádný.

Právě v dovednostní soutěži jste vychytal všechny tři domácí střelce, nepřišel si na vás ani při rozhodující sérii Dominik Barnošák. Ceníte si vítězství o to více, že jste k němu přispěl velkou měrou?

Já jsem si po celý zápas hodně věřil. Což si myslím, že se ukázalo i v nájezdech, kdy domácí nedali ani jeden gól. Ale konkrétně při nájezdu Barnošáka jsem měl i trochu štěstí, jelikož trefil boční stranu branky. Ale jak říkám, všichni jsme táhli za jeden provaz.

Série se stěhuje za nerozhodného stavu do Hradce. Těšíte se, že domácím fanouškům předvedete alespoň jedno vyrovnané utkání, ve kterém byste chtěli zaútočit na druhý bod v sérii?

Od našich fanoušků, kteří byli po celý zápas více slyšet než kladenští, po posledního hráče v týmu, se všichni už teď těšíme na domácí odvety. V různých rozhovorech na internetu jsem četl, že nebudeme schopní potrápit Kladno a teď jsme se domů vrátili za vyrovnaného stavu série. Domácí zápasy budou pouze o nás, jak k nim přistoupíme.

Takže buď podobný výsledek jako v sobotu nebo něco, co jste odehráli v neděli…

Přesně tak, pokud k tomu přistoupíme jako v prvním utkání na Kladně, tak bohužel nebudeme mít žádnou šanci uspět. Ale pokud půjdeme do zápasu jako v neděli, tak si myslím, že šance znovu porazit Kladno, je hodně vysoká!

1. čtvrtfinále:

HBC ALPIQ Kladno vs. HBC Hradec Králové 1988 8:1 (1:0, 3:0, 4:1)

Branky a nahrávky: 6. Šrámek (Šícha), 16. Špaček (Štěpánik), 19. Hnízdil, 28. Šícha (Barnošák), 31. Štěpánik (Špaček, Kudela), 41. Barnošák (Šrámek), 43. Hnízdil (Kohout), 45. Hnízdil (Pražák, Kohout) – 45. Rail (Mitra, Jiřík).

Střely: 32:15 Vyloučení: 3:2 Využití přesilovek: 0:1 Oslabení: 0:0 Diváků: 213 Rozhodčí: Laczko, Gráca.

Stav série: 1:0.

HBC ALPIQ Kladno: Jirotka (Hájek) – Kudela, Pospíšil, Dědič, Haisman, Rejthar, Soukup – Potěchin, Špaček, Štěpánik, Pražák, Kohout, Hnízdil (A), Šícha, Barnošák, Šrámek, Novák, Ogurčák, Nosek.

HBC Hradec Králové 1988: Brykner (Veselý) – Soukup, Jiřík, Šimek (A), Škoda, Ježek (A), Pekárek, Hrabica, Tesař - Krejčík, Hrubý, Svoboda, Bacovský (C), Rail, Mitra, Hudeček, Novák, Petr.

2. čtvrtfinále:

HBC ALPIQ Kladno vs. HBC Hradec Králové 1988 2:3ss (0:1, 1:1, 1:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 24. Dědič (Pražák), 41. Rejthar (Hnízdil) – 5. Mitra (Tesař, Bacovský), 27. Mitra (Bacovský), rozhodující nájezd: Mitra.

Střely: 32:20 Vyloučení: 8:9 Využití přesilovek: 1:1 Oslabení: 0:0 Diváků: 163 Rozhodčí: Pečený, Danylec.

Stav série: 1:1.

HBC ALPIQ Kladno: Jirotka (Hájek) – Kudela, Pospíšil, Dědič, Haisman, Rejthar, Soukup – Potěchin, Špaček, Štěpánik, Pražák, Kohout, Hnízdil (A), Šícha, Barnošák, Šrámek, Novák, Ogurčák, Nosek.

HBC Hradec Králové 1988: Veselý (Vaněk) – Soukup, Jiřík, Šimek (A), Škoda, Ježek (A), Pekárek, Hrabica, Tesař - Krejčík, Hrubý, Svoboda, Bacovský (C), Rail, Mitra, Hudeček, Novák, Petr, Černý, Fišer.