CROSSDOCK Extraliga

Podle Červinky s Malým skončí série v Plzni, oba však věří svému týmu!

Čtvrtfinálová série play off CCM Extraligy mezi Ústím a Plzní se přesune na západ Čech za vyrovnaného stavu 1:1. O vítězi prvního utkání muselo rozhodnout až prodloužení, ve kterém se radovali Ústečtí.

Máme na to vrátit se z Plzně jako semifinalisté! věří Vojtěch Červinka

V prvním čtvrtfinálovém zápase se skóre hodně měnilo, ale šťastnější nakonec bylo Ústí, které bralo vítězství 4:3 až po prodloužení. „Určitě je skvělé, že jsme urvali výhru, nicméně zápas byl plný strategických chyb. Hodně nás hlavně podržel v bráně Tonda Brhel. Prodloužení pak rozhodla spolupráce našich nejzkušenějších hráčů Růžičky se Štěpánkem,“ hodnotil sobotní utkání střelec prvního ústeckého gólu Vojtěch Červinka.

Po konci nedělního utkání měli úsměv na tváři Plzeňští, kteří srovnali stav série na 1:1. „Od sobotního zápasu se toto utkání tolik nelišilo, jednalo se o vyrovnaný souboj, ve kterém jsme však nedokázali překonat plzeňského brankáře více než jednou. A co si budeme nalhávat, s jednou brankou se v play off vyhrává hodně těžko,“ je si vědom dvacetiletý hokejbalista.

Plzeň vedla od osmadvacáté minuty 0:2 a vypadalo to, že si v klidu dojde pro vítězství. Ústecká branka necelých pět minut před koncem ale zápas ještě zdramatizovala. „Věřili jsme, že dokážeme srovnat na 2:2. Hecovali jsme se, podporovali. Ke konci jsme zkusili i hru bez brankáře, bohužel nám to tam nepadlo,“ neskrýval smutek mladý útočník.

A na čem je potřeba podle Červinky do dalšího zápasu zapracovat? „Musíme zlepšit práci v obranné třetině, osobní souboje, buly a určitě koncovku.“ Nyní se celá série stěhuje do Plzně, kde nečeká ústecký tým nic lehkého. „Obě utkání v Plzni budou těžká, zápasy v plzeňské hale patří mezi ty nejtěžší v sezoně. Každopádně vím, že náš tým má na to, abychom se v neděli z Plzně vrátili jakožto semifinalisté!,“ věří svému týmu Červinka.

Ten letos nastoupil do prvního play off extraligy mužů a hned v prvním čtvrtfinálovém utkání si připsal dva body za gól a asistenci. „Je dobré, že jsem se dokázal bodově prosadit, nicméně statistiky jdou pro mě stranou. Teď je důležité, abychom dokázali ještě dvakrát porazit Plzeň a postoupili do semifinále,“ soustředí se na týmový výkon útočník Elby DDM.

Máme výhodu haly, má jasno Ondřej Malý

Plzeňští prohrávali po první třetině prvního utkání 0:1. Dvěma brankami dokázali otočit skóre na svoji stranu, ale ani to jim nakonec na vítězství nestačilo. „V prvním utkání jsme začali hrát trochu opatrněji, počkali jsme si na soupeře. Taktika fungovala, bohužel tam ale spadly nějaké trochu laciné branky, hlavně v našem oslabení. Prodloužení pak už bylo vabank a bohužel pro nás měli víc štěstí oni,“ zhodnotil sobotní utkání Ondřej Malý.

Po druhém zápase vypukla radost na plzeňské straně. Západočeši se v prostřední části ujali dvoubrankového vedení, které jim nakonec stačilo k vítězství. „Nedělní utkání bylo hodně podobné. Začali jsme stejně, jediný rozdíl byl v tom, že jsme chtěli trochu více napadat, z čehož vlastně vyplynula naše druhá branka, která se ukázala jako rozhodující. Potom jsme samozřejmě chtěli co nejvíc ubránit přesilovky Ústí, což se nám až na jednu také povedlo,“ byl spokojen s výkonem střelec vítězné branky.

Ústí však závěr utkání zdramatizovalo, když snížilo na rozdíl jednoho gólu a v závěru zkusilo hru bez brankáře. „Samozřejmě jsme věřili, že vedení udržíme. V oslabení jsme je bohužel pustili zase trochu do kontaktu. Na závěr to bylo ještě trochu napjaté, když měli víc hráčů v poli, ale pohlídali jsme si to a myslím si, že celkem s přehledem,“ hodnotil závěr utkání pětadvacetiletý útočník.

Je potřeba podle Malého zapracovat na něčem také na plzeňské straně? „Je potřeba zlepšit asi přesilové hry. Z těch jsme zatím pořádně nic neudělali, takže ty a pak už to bude ono.“ A jak to vidí s následujícími zápasy? „Doufáme, že máme šanci to doma ukončit. Máme tam výhodu haly, známe to prostředí mnohem lépe, než soupeř. Je to trochu užší, takže s tím budou mít snad taky trochu problém. Doufáme tedy, že oba zápasy tam zůstanou pro nás,“ řekl na závěr sebevědomě Malý.

1. čtvrtfinále:

Elba DDM Ústí nad Labem vs. HBC Plzeň 4:3p (1:0, 0:2, 2:1 - 1:0)

Stav série: 1:0.

Branky a nahrávky: 15. Červinka (Kváš, Poláček), 32. Soukup (Peschout), 39. Horáček (Kučera, Štěpánek), 48. Štěpánek (Růžička, Červinka) – 20. Krch (Kejř, Vágner), 21. O. Benedikt (Gřonka), 40. J. Benedikt (Průcha).

Střely: 19:30 Vyloučení: 5:4 Využití přesilovek: 2:2 Oslabení: 0:0 Diváků: 138 Rozhodčí: Horský, Vokurka.

2. čtvrtfinále:

Elba DDM Ústí nad Labem vs. HBC Plzeň 1:2 (0:1, 0:1, 1:0)

Stav série: 1:1.

Branky a nahrávky: 41. Gottfried (Kubát, Růžička) – 4. Benedikt O. (Kejř, Pauer), 27. Malý (Průcha).

Střely: 24:25 Vyloučení: 3:4 Využití přesilovek: 1:0 Oslabení: 0:0 Diváků: 145 Rozhodčí: Škrobák P., Škrobák M.

Elba DDM Ústí nad Labem: Banda – Kubát, Švanda(C), Kváš, Poláček, Růžička, Kučera – Peschout, Macek, Gottfried, Langthaler, Soukup, Červinka, Pilař, Horáček, Baxa, Sedláček, Šilínek.

HBC Plzeň: Kráčina – Benedikt J., Pokorný, Průcha, Švarc, Malý, Benedikt O., Vágner - Krch, Kejř, Pauer, Vodrážka, Krásný, Gřonka, Polívka, Kavalír, Forejt, Kolařík, Kunzmann.