CROSSDOCK Extraliga

Hradec skolil Kladno a Letohrad eliminoval sílu Kert Parku! Pardubice mají mečbol

/Čtvrtfinále CCM Extraligy/: Nedělním dnem pokračovaly čtvrtfinálové série druhými zápasy. Do těch vstupovaly v psychické výhodě domácí celky, které v sobotu zvítězily a ujaly se vedení.

HBC ALPIQ Kladno vs. HBC Hradec Králové 1988 2:3ss (0:1, 1:1, 1:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 24. Dědič (Pražák), 41. Rejthar (Hnízdil) – 5. Mitra (Tesař, Bacovský), 27. Mitra (Bacovský), rozhodující nájezd: Mitra.

Střely: 32:20 Vyloučení: 8:9 Využití přesilovek: 1:1 Oslabení: 0:0 Diváků: 163 Rozhodčí: Pečený, Danylec.

Stav série: 1:1.

Na Kladně to v sobotu byla jednoznačná záležitost domácích, kteří nenechali Hradec vůbec dostat do hry. V neděli se tak dalo očekávat, že Piráti budou hrát o to více odhodláni přestěhovat sérii na východ Čech za nerozhodného stavu. K tomu Hradečtí vykročili už v páté minutě, kdy se dostali do vedení. Kladnu pak trvalo až do poloviny druhé periody než vyrovnalo, ovšem na to našel hostující celek tu nejlepší možnou odpověď. Postaral se o ni druhým gólem v utkání Patrik Mitra.

V zápase plném vyloučení se pak Alpiq dostal podruhé k vyrovnání. Rozhodnout tak mohlo prodloužení, ve kterém měli větší příležitosti domácí. Ovšem nakonec se došlo až do samostatných nájezdů, kde kraloval gólman Pirátů Veselý a opět Mitra, který byl nakonec jediným střelcem v dovednostní soutěži a navázal tak na svoje dvě trefy z průběhu zápasu. Na Kladně se tudíž zrodil nečekaný výsledek, po kterém si Piráti odváželi vyrovnanou sérii.

HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice vs. TJ KOVO Praha 4:1 (1:0, 3:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 13. Gabriel (Skřivánek), 21. Filip (Bílý), 23. Bílý (Filip), 24. Vlasák (Česák) – 37. Winter (Ruda, Košely).

Střely: 35:21 Vyloučení: 9:5 Využití přesilovek: 2:1 Oslabení: 0:0 Diváků: 120 Rozhodčí: Kettner, Záhora.

Stav série: 2:0.

Těsným výsledkem pro domácí skončilo sobotní utkání v Pardubicích, které bojují s pražským Kovem. Hosté sice v první duelu měli ze hry méně, ovšem nakonec mohli klidně strhnout vedení na svoji stranu. Když se jim to nepovedlo, chtěli k vyrovnání série vykročit hned ze začátku nedělní odvety. Tak se ovšem nestalo, jelikož hostujícího brankáře v první periodě nejprve zachránila tyčka a o chvíli později už musel lovit míček ze sítě.

Když pak Autoskláři přidali během druhého pokračování další tři branky, bylo prakticky jednoznačně rozhodnuto. Kovo pak sice v polovině třetí třetiny využilo dvojnásobnou početní výhodu, na více se však už nezmohlo a na Kladno, kde se jeden nebo dva zápasy kvůli absenci hřiště na Palmovce o příštím víkendu odehrají, se tak série stěhuje za hodně nadějného stavu pro obhájce titulu.

Elba DDM Ústí nad Labem vs. HBC Plzeň 1:2 (0:1, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 41. Gottfried (Kubát, Růžička) – 4. Benedikt O. (Kejř, Pauer), 27. Malý (Průcha).

Střely: 24:25 Vyloučení: 3:4 Využití přesilovek: 1:0 Oslabení: 0:0 Diváků: 145 Rozhodčí: Škrobák P., Škrobák M.

Stav série: 1:1.

První čtvrtfinálové utkání na severu Čech přineslo vyrovnanou bitvu, kterou muselo rozřešit až prodloužení. Dalo se tak očekávat, že Plzeň bude chtít Ústí porážku vrátit, což se pochopitelně také potvrdilo na hřišti. Mečouni se nejprve dostali k brzké brance, na kterou Elba hledala odpověď až příliš dlouho. Mezitím se tak plzeňští hráči propracovali k další brankové situaci, která byla taktéž proměněna a hosté tak měli už dvoubrankový náskok.

Severočeši se dočkali snížení necelých pět minut před koncem třetí periody, kdy střelu Kubáta šikovně tečoval Gottfried. Na play off nezvykle disciplinované utkání, jelikož domácí měli za celý zápas jen tři vyloučené hráče, však Ústí k vyrovnání už nedopomohlo a Plzeň se tak mohla radovat z vyrovnání série, která bude moci být ještě velice dlouhá!

HC Kert Park Praha vs. SK Hokejbal Letohrad 1:4 (1:1, 0:0, 0:3)

Branky a nahrávky: 7. Sitter (Plzák, Kovář) – 4. Hejtmánek D. (Halbrštát), 32. Hejtmánek J. (Hejtmánek D.), 35. Lux O. (Halbrštát, Vychytil), 44. Lajčiak (Vychytil).

Střely: 34:32 Vyloučení: 4:7 Využití přesilovek: 1:1 Oslabení: 0:1 Diváků: 145 Rozhodčí: Koskuba, Šulo.

Stav série: 1:1.

Kert Park v sobotu sice dovolil Letohradu dotáhnout dvoubrankové manko, pak však zápas stejně jenom překlopil na svoji stranu. Jeleni však nepředváděli první víkendový den špatný výkon, takže na to chtěli navázat i v neděli odpoledne a poměrně se jim to dařilo už od samotného startu zápasu. Už na začátku čtvrté minuty se totiž dostali do vedení, na což však Pražané ještě rychle dokázali reagovat a o tři minuty později srovnat s Východočechy krok.

Následovalo několik velkých příležitostí na obou stranách, které však ještě proměněny nebyly. To se však změnilo během třetí třetiny, kdy se Jeleni rozjeli a třemi brankami nedali domácím hráčům šanci na to, aby ještě s utkáním něco udělali. Zajímavostí je, že třetí branka Letohradu padla po krásné akci Halbrštáta a Onřej Luxe při vlastním dvojnásobném oslabení! Na východ Čech se tak i druhá série stěhuje za stavu 1:1.